>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




12.10.2005. - srijeda, 12. listopada 2005. u 22:08

Gradonačelnica Šibenika primila veslačice i veslače



Jučer, 11. listopada 2005., šibenska je gradonačelnica, gospođa Neda Klarić, upriličila primanje za osvajače zlatnih medalja na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u veslanju. Uz veslačice i veslače; Lucijanu Crnogaća, Mariju Svirčić, Adrianu Trzin, Luciju Superinu, Marka Borka, Domagoja Lambašu, Simona Čivljaka, Leonarda Šaru, Mišela Periša, Luku Grubišića, Stipu Palinića, Vlatka Krasića i kormilara Marka Pulića primanju su bili nazočni treneri Jovica Krasić i Milan Radečić, te bivši i sadašnji predsjednici „Krke“ Gojko Lambaša i Dražen Crnogaća. Od naših prvakinja i prvaka zbog školskih obveza primanju nisu bili prisutni Iva Grubišić i trofejni trener Nikica Blažević.
U ugodnom razgovoru gradonačelnica se zahvalila Klubu i njegovim članicama i članovima na uspješnom predstavljanju grada na mnogim kako domaćim, tako i međunarodnim sportskim natjecanjima, ne zaboravivši istaknuti važnost „Krke“ u tradiciji Grada još od 1923. godine.
U ime Kluba gradonačelnici se na ukazanoj časti zahvalio najprije predsjednik Crnogaća napomenuvši kako je zanimljivo da je ove godine uz brojne druge „Krka“ osvojila i zlatnu medalju u „kraljevskoj disciplini“, osmercu, što se nije desilo proteklih dvadeset i dvije godine. Klub nema vlastiti osmerac, te bi pomoć svih u nabavci broda bila dobrodošla. Koliko će Grad moći pomoći ostaje da se vidi, ali obostrano dobra suradnja i do sada je bila na primjerenoj visini. Da li bi ovako trofejni sport zavrjeđivao veći udio u sportskom proračunu u odnosu na neke sportove koji su manje uspješni stalno je pitanje, no ostavimo ga ovom prigodom po strani. Ipak, ne treba nikad zaboraviti da je naš Klub tradicija ovog Grada, uz katedralu i pjevački zbor „Kolo“ što je predsjednik posebno naglasio, kao i to da nikad nismo mijenjali ime i boje na dresu! Predsjednik nije zaboravio istaknuti prijateljsku pomoć koja nam je pritekla iz našeg starog rivala „Gusara“ u vidu nesebične posudbe njihova čamca prije i za vrijeme regate.
Nakon predsjednika gradonačelnici i njenim suradnicima zahvalila se u ime veslačica Lucijana Crnogaća, dok je Mišel Periša koji se trebao zahvaliti u ime veslača bio nešto indisponiran, pa je njegovu ulogu odradio njihov vrijedni trener Milan Radečić.
Gradonačelnicu je, inače, zanimalo što je sa krkinom „Plavom noći“, tradicionalnim plesom koji se nekada održavao u organizaciji Kluba. Mlađim uzrastima on je gotovo nepoznat, dok će se oni nešto stariji sjetiti da je to bio vrlo posjećen ples, za koji se uvijek tražila karta više. Kolika je vjerojatnost da se tradicija održavanja plesa vrati stariji članovi Kluba nisu decidirano odgovorili, ali svakako ideja nije nezanimljiva.
Svima koji su nazočili primanju bilo je ugodno družiti se s prvom damom Grada i zamijetiti uz to na njezinom radnom stolu statuetu“Krkaš“ – najveće priznanje Kluba lani dodijeljeno Gradu pri obilježavanju 80 godina „Krke“. Svakako, obećana nam je izdašnija pomoć koju željno očekujemo, isto kao što očekujemo da se i iduće godine opet nađemo u društvu vodećih osoba Šibenika povodom naših uspjeha na regatnim stazama.



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"