>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




19.11.1005. - subota, 19. studenog 2005. u 19:44

Još malo o analizi natjecateljske sezone



Ponukani osvrtom gosp. Igora Velimirovića u časopisu „Veslanje“ (broj 11, studeni 2005. godine) u kojem ovaj vrsni veslački analitičar navodi kako na SP u Brandenburgu (cit): „… djevojke doduše nisu bile po rezultatima na razini muških kolega…“ (završ. cit.) dali smo si malo truda za ustanovljavanjem realnijih odnosa u plasmanima svih naših posada na ovom SP. Pri ustanovljavanju relativne vrijednosti plasmana uzeli smo u obzir broj nastupajućih posada i plasman svake od naših posada u okviru tog broja po pojedinoj disciplini. Tako računajući došli smo do slijedećih vrijednosti plasmana naših posada u Brandenburgu:

1) 2X JM (2. mjesto od ukupno 31 posade, pobijedili su 93,55% posada u svojoj disciplini),
2) 1X JM (7. mjesto od ukupno 29 posada, pobijedio je 75,86% posada u svojoj disciplini),
3) 4- JM (4. mjesto od ukupno 15 posada, pobijedili su 73,34% posada u svojoj disciplini),
4) 2- JM (8. mjesto od ukupno 15 posada, pobijedili su 46,67% posada u svojoj disciplini),
5) 2X JŽ (11. mjesto od ukupno 20 posada, pobijedile su 45,00% posada u svojoj disciplini),
6) 4X JŽ (12. mjesto od ukupno 13 posada, pobijedile su 7,70% posada u svojoj disciplini).

Iz navedenog jasno je da smo u Brandenburgu imali posade koje se mogu svrstati u četiri skupine. Prvu nedvojbeno čini posada 2X JM, drugu 1X i 4- JM, treću čine posade 2- JM i 2X JŽ, dok četvrtu kvalitativnu skupinu čini posada 4X JŽ. Čini nam se da ovakvim pristupom analizi rezultata dolazimo do točnijeg i realnijeg saznanja o vrijednostima njihovih plasmana na navedenom natjecanju. Naravno, ne smatramo da je ovo jedini mogući pristup traženju odgovora o pravim vrijednostima pojedinih posada na SP, ali je sigurno realniji od procjena koje nisu do kraja utemeljene na činjenicama i onda dijele pojedine posade u skupine na osnovu dojma, a zanemarujući stvarne brojke.

Koristimo priliku još jednom čestitati dublu Holi-Jurina, a za njima i svim ostalim našim posadama na iskazanoj borbenosti i doista sportskom ponašanju na stazi i izvan nje. Na trenerima i vodstvu HVS-a je odgovor da li smo i kako mogli postići više. Kao navijači ne možemo se, naime, oteti dojmu da smo u Brandenburgu mogli imati zaista respektabilan muški osmerac i medalju u 1X JM, te 2X i (ili) 4X JŽ na granici velikog i malog finala. Zašto tome nije bilo tako? Hoćemo li napokon izvući kakve pouke za vrijeme koje dolazi i što nas uopće može prisiliti da u ovom smislu o Hrvatskoj baš svi razmišljamo kao o jednom klubu?


Aspiriniks



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"