>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




19.12.2005. - ponedjeljak, 19. prosinca 2005. u 22:29

Danas je bio još jedan dobar dan za naš Klub. Nakon više desetljeća stari dobri ponton (flos što bi rekli na kontinentu, šponton kako su ga zvale generacije krkaša) zamijenjen je novim. Stari će u aktivnu mirovinu, otplovio je naime prema hangaru u Zatonu. Nadamo se da će tamo služiti potrebama šibenskog i hrvatskog veslanja još godinama. Novi je ponton upravo jutros doplovio izrađen vrijednim rukama zaposlenika tvrtke NCP-Remontno brodogradilište čijem vlasniku gosp. Goranu Prgin (inače bivšem Krkinom veslaču!) najtoplije zahvaljujemo. Kad smo već kod zahvala treba istaći veliki trud našeg člana Uprave gosp. Tomislava Šare koji je isplanirao projekt, nadzirao izradu, a jutros je satima nazočio završnoj operaciji privezivanja i sidrenja, te Janeza Grbelje (tko ga još ne zna?) koji je također „dao ruku“. Osim samog četverodijelnog pontona izrađen je i montiran i pristupni most, te valjak preko kojeg će se ubuduće lakše manipulirati gliserima kad se spuštaju u more i vade iz mora.
Ova 2005. godina, inače, završava poprilično radno u logističkom smislu: u punom jeku je temeljita adaptacija društvenih prostorija na katu Kluba u kojima će se napokon moći organizirati sastanci s veslačicama, veslačima, njihovim roditeljima, a i treneri će doći na svoje u suvremeno opremljenim uredima. Naime, stvar je i krenula od traženja trenera da im se omogući pregledavanje snimki sa treninga i utrka i analiziranje snimljenog materijala na TV ekranu. Naravno, važno je i to da će se stari krkaši moći okupiti u ugodnom ambijentu, obnoviti uspomene, pogledati TV, porazgovarati i sl. Opet zahvala: potpredsjednik Uprave gosp. Šime Gojanović Rakić i član Uprave gosp. Boris Gligić izvode radove, bez suradnje s njima (Šime i Glikson plaćaju sami više od pola troškova!) stvar se ne bi mogla niti izvesti.
Na kraju još da dodamo kako je s našim donatorom gosp. Zdravkom Iljadica dogovorena uplata polovice osmerca (naravno „Filippi“ S) s veslima i to prije kraja 2005. godine. Ostatak uplate ići će kasnije, a preuzimanje kao i obično na Bledu za vrijeme međunarodne regate.
Bilo je i gorih završetaka kalendarskih godina...


Aspiriniks


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"