>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Novi brodovi - ponedjeljak, 30. kolovoza 2004. u 12:34

Ovog ljeta naša flota je povećana s četiri nova broda: dvojac bez, dvojac na pariće i dva školska broda, a kao normalna stvar uz sve navedeno su kupljena i nova vesla.


Što kazati?!


Svakako da je to još jedno zadovoljstvo u nizu onih koje doživljavamo posljednjih godina postižući da svake sezone u hangar uđu novi, prvoklasni brodovi. Cilj Uprave je da se zadovoljenjem svih materijalnih uvjeta pruži mogućnost normalnog odvijanja treninga, izlazaka na vodu, sigurnosti, i na kraju, a kao posljedica ranije navedenog, i postignu dobri rezultati na natjecanjima.


Kako se sve nabrojeno i ostvaruje sasvim je očito i zašto su Krkaši ponovo u društvu najboljih.


Sjetimo li se devedesetih slika je bila sasvim drugačija. Klub nije imao uvjete za normalan rad. Nedostajalo je brodova, vesala. Veslaona nije imala samo zapušten izgled već se i njena vesla, maškete i nogare godinama trošenja nisu više mogli namještati u pravilan položaj. U prostoru za vježbanje osim dva stara ergometra, sprave za noge, dviju drvenih klupa za utege, jedne šipke za zgibove i par trošnih strunjača i nije bilo ničega. Prozori su stajali na «babinu zubu», razbijena stakla bila više pravilo nego iznimka (da ne bude zabune ona unutarnja uglavnom razbijana igranjem nogometa, a vanjska od strane pijane mladeži koja je pred vratima Kluba nalazila dobro mjesto za noćno ludovanje) Sjetimo se i toga da je u našem prostoru na katu radio disco koji je iza sebe ostavljao tone boca, limenki, razbijenih čaša (i čega li sve ne) porazbacanih svuda uokolo Kluba. Važno je svakako ne zaboraviti i namjere kojekakvih dušebrižnika da se nelegalno oduzeta nam zgrada pretvori u nečiji privatni prostor za teretanu u kojem bi se eto dobre volje udijelili termini i Krkašima da (ponekad) vježbaju. Svlačionice su bile «mrak».U kupatilima je radio tek po jedan tuš. Odlasci na zagrebačke regate sjedeći «po troje» je bila normalna stvar, kao što se činilo normalno i da ta putovanja u samo jednom smjeru mogu trajati po 12 sati i da uz put treneri pomažu vozaču da složi dijelove pokvarena autobusna motora.


Pri regati održanoj tih godina u Zadru neka je sutkinja komentirala kako je sasvim jasno da Krkaši ništa ne razumiju jer su iz «Krke» (misleći pri tome kako je «Krka» krajnje srozan klub u kojem ionako ništa nije kako treba).


I tako je nekako bilo. -Bilo i ne ponovilo se.


A sada je hvala Bogu situacija potpuno drugačija.


Četiri nova broda zasjela su na stalaže hangara, vesla se objesila, a život Kluba ide dalje. Kao da je uvijek bilo ovako!


Aspiriniks



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"