>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Lucin komentar Croatia regate - utorak, 11. travnja 2006. u 22:15



Ovo je jako čudno, moja majka mi ne sidi za vratom gledajući da li učim i ne pitajući se kako će njena ćer uspiti spojiti treninge i regate s krajem školske godine (njoj će moj upis fakulteta skiniti veći kamen sa srca nego meni). Dakle, tribala bi napisati koju rič o regati. Nema problema, ali nemojte se ljutiti ako bude malo poduže jer razmišljanje o veslanju je dobra promjena u odnosu na ovo što slijedi (učenje gustoće naseljenosti pojedinih županija, ili nabrajanje svake lokve po Hrvatskoj i njene površine …)
Pa da nešto i rečen o regati…
Nakon Splita i Šibenika (regate Kupa Dalmacije) iza nas je i Croatia Open, regata na koju iz Krke odlaze samo posade koje se trenutno mogu nositi u međunarodnoj konkurenciji. Ove godine mista u kombiju popunili su:
- pet mlađih juniora - Ković (kormilar :o), Peza , Knez, Vlatko (Faust :o) i Gljava,
- Hrvoje «naše zlatne ruke» i njegov stol,
- dva trenera (Tica i Mime) ,
- šofer,
- Gljavina bicikla i trenerov muzejski izložak ,
- te nas tri cure (šećer na kraju).
Polazak za Zagreb određen je za 7 sati.( Još uvik mi nije jasno zašto tako rano?! Baš san se mislila malo naspavati kad nemamo trening ujutro :o(
U kombiju je bilo dovoljno mista (za neke malo više, za neke malo manje :o) Na prvom odmorištu popili smo toplo piće, a potom se pošteno «izgrudvali» ledom čekajući trenere koji su došli na vrime spasivši da sve ostane samo na pokojoj modrici i blatnjavoj odjeći (to ti je kad pustiš nas Dalmatince na led).
Nakon ugodne vožnje u Zagreb smo stigli oko 11.
U hotelu «Zagreb» su nas primili srdačno ka i uvik, a mi smo ka i uvik zaboravili poniti dokumente koje tribamo pridati na recepciji. Naime, kako moj trener kaže :»One su tu prvi put, pa nisu znale» :o) Zašto smo u njegovom govoru začuli dozu sarkazma?!.
Na Jarun smo otišli oko dva ipo, jer smo morali skiniti brodove s prikolice da šjor Vaso može otići po osmerac na Breganu (čuli ste priču o tome kako je Čop zaboravija doniti uz brod i auslegere?!, ako niste pitajte drugi put šjor Vasu – usput vam može ispričati i kako je lani vozija nove brodove s jednog do drugog graničnog prijelaza :o)
Pri sastavljanju brodova Adrijančica i ja smo se našle pred velikom nedoumicom; je li auslegeri idu na gornju ili donju rupu?? Trenera nije bilo u blizini pa smo prema otisku na brodu ponosno zaključile da je gornja prava i sastavile brod. Naravno, zaključak je bio pogrešan.
Kako prvog dana niko od nas nije ima natjecanje tribali smo pričekati kraj utrka da bi napravili trening, pa smo se zajedno našli na tribinama di je već bija velik broj gledatelja.
Među gledateljima su bili neki «važni ljudi» odvojeni trakom od nas «običnih». Valjda ih je tribala zaštiti od fanova ili napada veslača razočaranih svojom utrkom…ne znam.
Trke su bile dobre, neke i više nego odlične. Ponekad je odlučivao foto-finiš.
Oko četri ipo trening.
Pun Jarun brodova. Čini ti se da svakom ide super pa ti dođe da se zapitaš jesi moga ove zime napraviti još koji kilometar ili seriju utega?! Nakon tri kruga, zadovoljni, jedva čekajući sutrašnje utrke vratili smo se u hotel.
Večer se provela:
- u sobi br. 225 di su dečki igrali Play station. Molbe cura da dobiju priliku da se okušaju u bar jednom poluvrimenu bile su pristojno saslušane, ali u konačnici upornim molbama nije udovoljeno .
- na hodniku uz karte (Gljava i Peza nisu imali šanse pored Adrijančicinih i mojih kartaških umijeća :o) Uvik koja karta u rukavu - doslovno),
- na hodniku igrajući «twister» (Ković se pokaza kao jako dobar konkurent igračicama :o)
Oko deset ipo spavanje.
Nedjeljni doručak uobičajen: bubice, namazi, čaj, kava ili mliko i određena doza napetosti i pospanosti.
Prvu utrku je veslala Lucija, koja je uspješno probila led ulaskom u finale, nakon nje četverac - uvjerljiva pobjeda, mi – nismo se vozale, ali rezerve je bilo podosta, i Ković– koji na žalost nije uspio izboriti finale :o(
U hotelu tuširanje, ručak, odmaranje, izležavanje, masaža i stalno pogledavanje sata u iščekivanju finala.
Trka nam je bila u 15,05, četvercu u 14, 55, a Lucija je opet veslala prva u 14, 35.
Nakon zagrijavanja i razgibavanja veslale smo prema startu kad smo na ulazu iz malog u veliko jezero (750 m do cilja) vidile predsjednika i trenera s Lucijinim skifom i veslima (ali na suvom). Lucija se okrenila!
Četverac je proša pored nas držeći (prema očekivanju) uvjerljivo prvo misto. Osjećale smo se sve jače i spremnije za utrku koja je bila prid nama.
Brz start, bez prozivanja (zbog jakog vitra i velikih valova), odličan osjećaj u brodu, ne loš pravac (šta je pravi uspjeh za nas :o) i uvjerljiva pobjeda.
Nakon što smo došle do zraka izljubile smo se, izgrlile i otišle po medalje i pehar. Kad ono…! Podilili su nan medalje (i stvarno su sjajne i lipe – Adrijančici su zapele za oko već u subotu, ali smo ipak odlučile zaraditi ih na pošten način :o) i gledan ja na stol, ali pehara za 2XJWA nigdi, zapravo stoji samo jedan koji očito nije za nas! Moran priznati da smo bile razočarane jer smo gledajući dodjele medalja u subotu očekivale bar komad kolača, ako ne tortu, pehar ili vesla (možda jer u nedilju nije bilo onih «važnih ljudi» ni TV prijenosa). Zapazile smo da i ostali medaljaši osjećaju isto.
Zadovoljni i sritni, pomalo tužni zbog Lucije, spremili smo brodove, dali komentare za lokalnu-klupsku tv, slikali se za službenog fotografa mrs. Mama, potrpali se u kombi, otuširali, pokupili stvari i napravili zajedničku fotografiju (falija je samo sudac koji je uspješno izbjega Adrijanin odlazak u King –Cross-a i vjerojatan bankrot obitelji Trzin :o) Za nekoliko sati bili smo kući.
Za kraj; mislin da je ova regata još jedna u nizu međunarodno uspješnih di smo pokazali da sav znoj i ustajanje prije zore nisu uzaludni!

P.S. nisan morala čekat ni minutu na Domu zdravlja, bija je već tamo :o) (ovo razumu svi koji su me trpili zadnjih sedamdesetak kilometara do Šibenika)

Pozdrav svima i nadan se da se vidimo i dogodine!

Luci :)



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"