>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar trenera Blaževića na regatu Croatia Open 2006. - srijeda, 12. travnja 2006. u 11:46

Komentar trenera Blaževića na regatu Croatia Open 2006.


Poslije dobrog rada u pripremnom periodu i uspješnih nastupa na regatama Kupa Dalmacije ova regata je bila prva veća provjera našim kvalitetnim posadama.
Prijavio sam dvije posade: dvojac na pariće za juniorke i samac za mlađe juniorke. Planirao sam da se ova dva čamca trebaju visoko plasirati. U Klubu treniraju još tri veslačice koje su svojim rezultatima možda zaslužile nastup, ali zbog povrede ili nedovoljne uveslanosti nisu otišle na natjecanje .
Na regati je nastupilo mnogo posada u malim disciplinama, a u pojedinim utrkama su nastupile kvalitetne posade npr. 1XJWA, 2XJMA, 1XJMA. Po lijepom vremenu, sa nešto više vjetra drugog finalnog dana, naše posade su opravdale očekivanja i postigle odlične plasmane.
-1XJWB – Lucija Superina (1991.) Iako se već dokazala u kadetskoj konkurenciji bila je puna strepnje hoće li se plasirati za finalnu utrku. Kroz tri grupe dvije posade su ulazile u finale. Imala je tešku grupu u kojoj je morala pobijediti Balaž iz osječkog Iktusa (s kojom se nadmetala u kadetskoj konkurenciji). Lucija je krenula vrlo sigurno te se isto tako plasirala u finale prolaskom kroz cilj kao druga iza odlične Milošević. Pomalo sam i sam strepio kako će Lucija odveslati obzirom da joj je ovo prva jača regata u ovoj dobnoj skupini. Na kraju sam bio vrlo zadovoljan.
U finalnoj utrci cilj nam je bio plasirati se među prve tri veslačice. Sa nešto slabijim startom sve je poslije bilo dobro do sredine staze gdje je trenutno zauzimala drugo mjesto. U trenutku se desila nepažnja i ona se okrenula te tako završila utrku. Sa njenim nastupom sam zadovoljan. Mislim da drži visoku poziciju među samcima u ovoj kategoriji na domaćoj vodi. Potrebno je raditi na tehnici zaveslaja te se bolje koncentrirati na trku.
-2XJWA – Lucijana Crnogaća (1988.) i Adriana Trzin (1990.) Ovdje su veslale naše najkvalitetnije veslačice. Obje imaju najbolje rezultate na ergometru ove godine u Hrvatskoj u juniorskom i mlađe juniorskom uzrastu. Očekivao sam visok plasman ove posade obzirom da mi je to najbrži klupski čamac koji sam do sada trenirao kroz pripremni period. Konkurencija u ovoj disciplini nije bila na visokom nivou, a možda je to i dobro obzirom da se radi o prvoj međunarodnoj regati. Uglavnom su ovdje veslale najbolje klupske posade Slovenije i Hrvatske. Naše djevojke su se sigurno i rutinirano plasirale u finale, te isto tako u finalnoj utrci prošle ciljem kao prvoplasirane sa velikom prednosti pred ostalim posadama. Možda bih bio potpuno zadovoljan da su postigle bolje vrijeme, ali je činjenica da ih na ovoj regati nije imao tko «tjerati». One će se sigurno imati priliku dokazati u jačoj konkurenciji, a do tada treba poraditi na uveslanosti i postepeno podizati sportsku formu.
Trener: Nikica Blažević




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"