>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar trenera Blaževića - četvrtak, 27. travnja 2006. u 23:31

Izviješće o nastupu ženskih posada na regati «Otvoreno prvenstvo Zagreba» održano 22. i 23. travnja 2006. u Zagrebu

Na ovu regatu smo vodili pet kvalitetnih veslačica različitog uzrasta, očekujući da se bore za najviše plasmane u svojoj kategoriji. Ovo je ujedno bila kriterijska regata za sastav juniorske izborne vrste, te mlađe reprezentacije za nastup na regati u Brnu.
Po lijepom vremenu i mirnoj vodi vodile su se zanimljive utrke.
Počet ću analizu, kao uvijek, od najmlađih.
2XKW (Veronika Burazer i Matea Slavica)
Veronika i Matea ciljem su prošle druge s malim zaostatkom (2 sec.) za prvoplasiranom posadom. Očekivao sam borbu za prvo mjesto i s tim sam zadovoljan. Ova posada još nije dovoljno uveslana jer za potrebe Kupa Dalmacije nastupaju po samcima i dvojcu na pariće sa drugim veslačicama tako da mislim da ima prostora za napredak.
1XKW (Matea Slavica , Veronika Burazer)
Matea je ciljem prošla treća, a Veronika peta. Obje veslačice su uspješno prošle kvalifikacije te odveslale finalnu trku u granicama trenutnih mogućnosti.
Matea je tijekom utrke sigurno držala drugo mjesto, ali je preuranjenim stajanjem pred ciljem dozvolila veslačici Trešnjevke da je prestigne. Obzirom na specifičnost ove discipline njen zaostatak za prvoplasiranom (od 5 sec.) nije velik.
Veronika je prvi put veslala u samcu na jednoj većoj regati te je trema bila evidentna. Uz tehničke nedostatke objektivno nije mogla više.
S plasmanom obiju veslačica sam zadovoljan.
1XJWB (Adriana Trzin, Lucija Superina)
Adriana je ciljem prošla prva, a Lucija druga. Sa plasmanom sam izuzetno zadovoljan jer su veslačice osigurale nastup za mladu reprezentaciju. Te dvije djevojke će nastupiti na regati u Brnu kao reprezentativni dvojac na pariće za mlađe juniorke. U ovoj disciplini su nastupile najkvalitetnije mlađe juniorke u zemlji izuzetkom veslačice Korane (Milošević) koja se natjecala u kategoriji juniorki.
1XJWA (Lucijana Crnogaća)
U ovoj disciplini je veslala naša najbolja veslačica Lucijana koja je ciljem prošla peta. To nije dobar rezultat jer je ona veslačice koje su došle ispred nje pobjeđivala velikom razlikom u protekloj godini (izuzev M. Milošević). Zašto je tome tako mislim da ovdje nije mjesto za analizu. Sigurno je da najveću odgovornost snosi trener te da je vrijeme za promjene koje će pomoći toj kvalitetnoj veslačici da se vrati tamo gdje joj je mjesto – u sam vrh.
U ovoj disciplini je pobijedila veslačica Korane Milošević koja iz godine u godinu sve brže vesla, a dobar rezultat su postigle i Anić i Svečarovski.
2XJWA
Kroz kvalifikacije su veslale Lucijana Crnogaća i Adriana Trzin. U toj se utrci osjetilo da je na Lucijanu ostavio traga neuspjeh u samcu proteklog dana. U finalnoj utrci umjesto Lucijane je veslala mlađa juniorka Lucija Superina. Trzin i Superina su ciljem prošle četvrte. Možda sam očekivao bolji plasman, ali ta posada nije dovoljno uveslana i mislim da može biti samo bolja pripremajući se za regatu u Brnu.
U ovoj disciplini su prvoplasirane bile kombinirana posada Milošević-Anić koje su postigle dobro vrijeme (7.30)
Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi veslale Svečarovski – Crnogaća da nije bilo negativnih posljedica iz utrke po samcima.
Trener Nikica Blažević






Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"