>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar trenera Krasića - utorak, 2. svibnja 2006. u 13:18

Komentar nastupa JMA i SM na regati «Otvoreno prvenstvo Zagreba»

Za regatu Otvoreno prvenstvo Zagreba, ujedno kriterijsku regatu za juniorsku reprezentaciju, pripremali smo se i nastupili u tri dvojca bez kormilara s namjerom pokušaja ulaska u A finale.
Od tri dvojca kroz pripreme za nastup najbrži je bio dvojac Mišel Periša – Leonard Šare, posada koja zbog bolesti Leonarda i nepotrebnih izostanaka Mišela, još uvijek nije postigla planirane vrijednosti. Kroz trku prednatjecanja nisu ušli u ritam veslanja koji su postizali kroz pripreme, zauzeli su 5. mjesto (u prednatjecanju) što svakako ne pokazuje njihovu pravu vrijednost.
Posada Marko Borak – Ivan Baranović trku eliminacija odveslala je na razini svojih mogućnosti, velikim zalaganjem, čak i nešto bolje, ali u trci finala nisu uspjeli zadržati istu vrijednost nastupa.
Posada Domagoj Lambaša - Simon Čivljak je trku prednatjecanja i B finala odveslala ujednačeno, ostvarivši minimalne oscilacije. Nedostaci u tehnici onemogućuju ih u još uvjerljivijem veslanju. Zauzeli su ukupno 9. mjesto.
Dvojac na pariće Stipe Palinić – Luka Grubišić u nedostatku potrebnih brzina za kriterijsku trku samaca, nastupili su u dvojcu na pariće. Trku prednatjecanja dobro su odveslali, ostvarili su ulazak u finale u kojem su uz jake klupske posade bile i kombinirane sa kojima se objektivno nisu mogli utrkivati.
Četverac bez kormilara: Marko Borak, Leonard Šare, Mišel Periša, Simon Čivljak
U izuzetno uzbudljivoj utrci prednatjecanja minimalno su zaostali (40 stotinki) za posadom Jadran Zadra koja je bila treća i malo zaostali za posadama koje su se plasirale u finale. Postigli su bolje vrijeme od posada iz druge grupe čime je otvorena mogućnost da kao sedma posada nastupe u A finalu i dana mogućnost pokazivanja prave vrijednosti. Šansu su iskoristili, odveslali angažirano u dobrom ritmu od početka do kraja. Posade Jadrana iz Zadra i Trešnjevke (iz prednatjecanja) su pobijedili, minimalno su zaostali za posadom V.K. Zagreb što u klupskom smislu zadovoljava jer su prvo i drugo mjesto zauzele kombinirane posade.
Samac seniora: Niko Bujas
Promjena tehničke izvedbe zaveslaja koju Niko kroz trening pokušava primijeniti još uvijek nije definirana (odražava se na kvalitetu natjecanja). Niko ne uspijeva ući u ritam i postići brzine koje je u samcu imao. To je potvrđeno i kroz dvije utrke koje je veslao u Zagrebu. Zauzeo je 9. mjesto.
Trener: Jovica Krasić


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"