>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 3. svibnja 2006. u 18:36

Komentar regate u Dubrovniku

Komentar ili izvješće trenera mogu započeti s rezultatima, kišom ili hotelom. Početi ću ipak s hotelom.
Istina i bilo bi bezobrazno da kažem da su naši veslači divljali po hotelu. Bolje da kažem da nisu poštivali kućni red. Kućni red koji nalaže i kaže boravite u našem hotelu, ali nemojte ometati druge.
Naši veslači pak smatraju da su sobe velike zato da bi mogli u njima trčati. Prozori su veliki i okrenuti ka moru kako bi mogli bacati rakete od papira prema moru. Gledanje Fear Factora je nemoguće ako se ne pojača ton do kraja i glasno komentira tako da cijeli hodnik ima zvučnu predodžbu što naši veslači trenutno gledaju.
Istina imali smo i probleme s buđenjem. Stvar je ozbiljnija od prethodno kazanog. Mogu samo kazati ili utvrditi da suvremeni mobiteli imaju razne mogućnost kao i to da se namjeste na željeno vrijeme kada želite buđenje. Na taj način niste ovisni o osoblju hotela koje možda hoće ili možda neće vas probuditi. Nemojte me krivo shvatiti, ali za mene je to sve skupa pomalo neodgovorno.
Kiša. Pauza. Kiša. Kratka pojava sunca pa opet kiša. Pa škropac. Kiša. I opet kiša. Tako je to izgledalo, ili slično tomu, što se tiče vremenskih uvjeta. Valjda nije čudno što su me u Šibeniku izdala leđa pa sam morao zatražiti i liječničku pomoć u obliku injekcije Voltarena.
Nakon uvodnih riječi i moj komentar što su naši veslači pokazali na veslačkoj stazi u Dubrovniku. Osvojili smo od ukupno pet četiri pehara. Kadeti su uz pomoć cura i njihova dva prva mjesta osvojili i pehar u kadetskoj kategoriji što znači da su bili najbolji.

1XKAM Bruno Radić
Ne osvojiti bodove za klub na dalmatinskoj regati je činjenica koja zabrinjava uza sve probleme koje imamo u tehnici zaveslaja. Ovo naravno nije objektivno stanje, ali takvo je veslanje Bruno prikazao u Dubrovniku. Umornog i teškog zaveslaja u starom Lucinom skifu. Niti odličan brod nije pomogao. Veslanje koje treba što prije zaboraviti i ne ponoviti.

1XKBM Tibor Rak
Prvo mjesto ispred Mornara i Biokova potvrđuje Tiborovu kvalitetu koji s 47 kilograma osvaja i treći put zaredom prvo mjesto na regati Dalmatinskog kupa. Veslao je odlično i potvrdio svoje mogućnosti. Nije mi jasno gdje je je od regate u Dubrovniku. Priča se da uživa u slavi, doma.

1XKBM Luka Horvatović
Drugo mjesto iza veslača Mornara nije najviše što je Luka mogao. Gledajući trku očito je da je bilo još 50 metara Luka bi bio prvi. Nezadovoljan je s poravnanjem na startu, ali budimo iskreni tko će od sudaca strpljivo namještati veslače na rijeci i na kiši. Smatram da je drugo mjesto potvrda Lukinih velikih mogućnosti

1XKBM Filip Reškov
Veslanje Filipa bilo je, kao i Brunovo, tromo, sporo i teško, a kada u trci imate veslače koji su eksplozivni kao Tibor i Luka onda stvarno morate biti dobri da osvojite medalju. Opet smo bili daleko od medalje, ali to ne bi trebalo da ljuti Filipa jer vrijeme radi za njega. Upornosti ne nedostaje.

2XKBM Mihovil Petković i Rozario Matošin
Drugo mjesto je više nego što sam očekivao. Obojica su napravili veliki iskorak prema naprijed pogotovo što niti prvo mjesto nije bilo nedostižno. Borbeno su odveslali, a sada trebamo poboljšavati slabosti u tehnici zaveslaja. Na godinu će obojica biti itekako korisni i potrebni Klubu. Nakon brončanih medalja na red su došle i srebrene, a sada treba i jednu zlatnu.

2XKBM Domagoj Babić i Branimir Plenča
Kao da se sve ponavlja, opet veslanje za četvrto mjesto. Zaista smo tu malo zastali jer uočljivog rezultatskog napretka od prve regate još nema. Istina na vodi su obojica napredovali, no na regatama se još ne vidi taj rad. Dosta nesigurnosti u zaveslaju. Ipak osvojili su bodove i pridonijeli našoj pobjedi u kadetskom uzrastu

2XKAM Krešimir Baljkas i Ivica Ban
Opet drugo mjesto. Za njih dva je to opet korak do cilja. Moraju biti strpljivi. Veslali su opet borbeno, maksimalno, no očito da postoje slabosti koje nismo otklonili. Slabosti koje nas sputavaju da osvojimo i to zlato. Veslanje je tehnički bilo dobro ipak nedovoljno za prvo mjesto.

2XKAM Dino Baljkas i Jere Gulin
Prvo mjesto uz vrlo snažni i uvjerljivi finiš potvrda je mogućnosti obojice. Ono što mi se ne sviđa je taktiziranje i to što nisu cijelo vrijeme veslali maksimalno. Na pripremi prije trke malo sam zakazao. Veslanje barem što sam vidio je bilo vrlo dobro. Ovakvim taktiziranjem pomalo podcjenjuju protivnike

Na kraju da spomenem da je naš veslač, kadet, Tomislav Bukić pobijedio na državnom natjecanju iz matematike za sedme razrede pa mu ovom prigodom čestitam.


TRENER:Robert Baljkas




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"