>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




komentar - ponedjeljak, 12. lipnja 2006. u 23:19


KOMENTAR JUMBOVE REGATE U ZAGREBU


Kako je krenulo prvi dan kadetima, mlađim juniorima, Luci očekivao sam u nedjelju bolje veslanje da ne kažem bolje rezultate. Tako sada kada analiziram dojmove od nedjelje poništene su dobre vibracije od subote. Nisam nezadovoljan, ali nisam ni pretjerano oduševljen. Regatu doživljavam kao kada nakon dobrog predjela ostanete nakon ručka gladni.
Krenimo od subote:
4XKAM Luka Horvatović, Krešimir Baljkas, Ivica Ban, Tibor Rak
Veslanje u finalu bilo je školski primjer pobjede iskusnih veslača. Nakon odličnog starta i stiskanja od strane veslača Jaruna Luka i co. su u drugom dijelu trke pojačali i pobijedili vrlo sigurno s veslanjem koje obećava. Visokog tempa i ritma. Tehnički za kadetski uzrast odlično. Krešimir i Ivica u nizu pobjeda, a dva kadeta koji ostaju i na godine, Luka i Tibor, potvrđuju svoj potencijal.
1xXKAM Dino Baljkas
Drugo mjesto po jakom vjetru u pramac iza veslača koji je pobijedio slovenske kadete na Croatia Open je izuzetan rezultata. Drugo mjesto osvojiti s 13 godina u kategoriji starijih od sebe govori o velikom Dinovom potencijalu koji treba sada još više izgrađivati. Iako je u finalu djelovao malo umorno ja sam vrlo zadovoljan veslanjem koje je pokazao.
1XKAM Jere Gulin
Smanjio je zaostatak za Dinom s veslanjem koje traži još rada na tehnici. Iako se trudio veslač Iktusa je ovaj put bio prejak. Ono što sam ja htio bilo je vidjeti napredak i on je vidljiv. Jere mora, i ja ću insistirati, da vesla na zahvatu približi vodi i produži zaveslaj. Svakako da je ovo uspjeh i zadovoljan sam borbenošću koju Jere iskazuje.
2XKAM Krešimir Baljkas i Ivica Ban
Očekivao sam prvo mjesto. Nismo osvojili prvo mjesto već smo bili drugi i zaostali devet sekundi što je loše. Promašen tempo, bez ritma s veslanjem koje sam ja nazvao ventilator jer se praktički ne odgurujemo od vode. Jednostavno ovo nije bilo dobro pogotovo što veslači Jaruna nisu najbolji u državi. Stare boljke u ovoj trci su isplivale na vidjelo. Drugo mjesto to vrijedi i čestitam ostalo nije dobro.
2XKAM Jere Gulin i Bruno Radić
Treće mjesto je za obojicu uspjeh, ali je teško gledati kada imate dvije ekipe u utrci jedna vesla tehnički korektno, ali nejako bez čvrstine. Druga ekipa tehnički loše; čupa se, muči i osvaja treće mjesto. Veslanje koje nije dobro i traži ulaganje dodatnog truda. Puno gledanja vani. Ono što treba pozdraviti je borbenost i želja da se osvoji ta medalja. Na medalji sam čestitao i na trudu. Treba biti uporan u ispravljanju slabosti. Jerina i Brunova radost zbog medalje ipak je vrjednija od mojih kritika.
1XKBM Filip Reškov
Nisam ljut na Filipa više sam razočaran činjenicom da je najbolji 12 godišnjak osvojio peto mjesto. Veslanje je bilo mekano i sporo. Smatram da je Filip to mogao i morao veslati čvršće s manje straha i naravno bolje. Ovako smo opet gdje smo bili na početku i s puno posla kako bi Filipa ubrzali. Filip je odlaskom u Zagreb nagrađen i smatram da je ovo ipak samo jedna regata u nizu. Pokazala je kvalitetu koju ćemo podići.
Robert Baljkas - trener








Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"