>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




komentar - ponedjeljak, 19. lipnja 2006. u 22:08

KOMENTAR V REGATE KUPA DALMACIJE U SPLITU




Ono što nije bilo dobro, opet, između ostalog je prikolica. Na žalost nekih veslača kadeta nisam im omogućio veslanje jer jednostavno nismo imali gdje staviti brodove. Da stvar bude gora neposredno prije odlaska ustvrdili smo da nema niti mjesta za karbon – skif , tako da sam opet Tomislava ( koji nije veslao zbog bolesti ) oštetio kao i Mariju.
Nema smisla spominjati probleme vezano za ne veslanje pojedinaca koji nisu kadeti. Ono što bi trebalo pokriti sve probleme koje imamo jest pobjeda u ukupnom poretku i vjerojatno pobjeda na kraju sezone u Kupu Dalmacije, treći put za redom.
Naravno najdojmljivije za mene kao trenera je pobjeda dva kadeta u skifu, te trijumf Nike kao i osmerca juniora A. Nadam se da će pobjeda osmerca pokrenuti konačno velike mogućnosti naših veslača da prionu na žestoki rad i potvrde svoje iznimne rezultate kao Juniora B.
Krenimo redom:
1XKAM Dino Baljkas
Pobjeda u idealnim vremenskim uvjetima starijih od sebe, kadeta A, potvrdila je da je Dino zaista odličan kadet B. Treba imati vjere u sebe i druge prisiljavati da misle o Dinu kao o konkurenciji. To inače važi za sve treba misliti o sebi, a neka drugi razbijaju glavu o nama. Još jedna potvrda napretka Dina tijekom ove sezone.
2XKAM Krešimir Baljkas, Ivica Ban
Drugo mjesto i nije loše kada se izgubi za malo. Ipak to drugo mjesto ne zadovoljava nikoga, posebno Krešimira i Ivicu, a niti mene. Veslanje opet nije bilo na razini koju ja očekujem. Nakon trke sam ponovio uza sve probleme definitivno veslaju u brodu koji je previsok za njih i svaki put kada brod nije prilagođen njima to je kazna. Kazna u smislu da se traži više od njih nego to objektivno mogu pružiti u tako namještenom brodu.
2xKAM Jere Gulin, Bruno Radić
Treće mjesto kao u Zagrebu. Ipak se nije moglo očekivati veslanje puno bolje od Zagreba. Ne može se osporiti da veslaju kako najbolje mogu i da se trude. Moramo i pokušati ćemo u ovom predahu do 01. 07. poboljšati uočene slabosti pristupom i radom koji će zahtijevati i veliko osobno angažiranje Jere i Bruna.
1xKBM Luka Horvatović
Slično kao i Dino sigurna pobjeda i potvrda superiornosti u kategoriji kadeta B. Kako sam već ponavljao Luka i Dino su daleko najbolji kadeti B koje sam trenirao. Luka je još jednom izvrsnim ritmom u zadnjih 200 metar ostvario desetak sekundi prednosti i pobijedio konkurenciju. Još jedna regata koja je potvrdila stalan Lukin napredak.
1xKBM Tibor Rak
Možda je zaista bio problem u prstenu kako kaže Tibor. Tibor je bio razočaran jer je ostao bez medalje, srebrne, koju je realno morao osvojiti. Ovako ostaje jedan upitnik meni da li je moguće da Tibor uhvati šopu ili je stvarno prsten uzrok problemima u startu. Da je bilo još barem 50 metara bila bi medalja ovako samo četvrto mjesto
2xKBM Mihovil Petković, Rozario Matošin
Drugo mjesto kod njih je bilo očekivano, istina nadao sam se pomaku prema naprijed. Nisam imao pravo to očekivati jer nismo radili dobro desetak dana ne njihovom krivnjom . Objektivno na temelju izvršenih treninga nismo mogli osvojiti više do drugo mjesto. Ovo je ipak dobra baza za rad na godinu kada će obojica imati prigodu da pokažu koliko mogu s kvalitetnijim radom zimi.
2xKBM Domagoj Babić, Branimir Plenča
Peto mjesto od pet. Ako je Tibor bio razočaran onda su Brane i Domagoj bili pet puta više. Veslanje koje ne obećava, kratko bez eksplozivnosti svakako je težak udarac za ego svakog pa tako i njih. Ne treba dramatizirati već prionuti na posao i upornošću i motivacijom za rad krenuti u nastavak sezone.
Da zaključim unatoč pojedinim kritikama na veslanje ovogodišnji kadeti, posebno grupa A, iznimni su u svakom pogledu, a najviše u pristupu radu. Ako i ne uspijevamo uvijek u pobjedama motivacija za rad skoro uvijek je bila na razini zrelih i ozbiljnih veslača. Nadam se da ću moći i na godine pohvaliti rad kadeta bilo kroz pristup treningu i regatama, te međusobnom druženju i odanosti klubu.
Trener
Robert Baljkas








Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"