>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




komentar - utorak, 20. lipnja 2006. u 23:40

Komentar Jumbove regate, Zagreb, 10 i 11.06.2006.

Osmerac mlađih juniora (8+JMB): Burazer Frane, Krasić Vlatko, Knez Marko, Grubišić Andrija, Ković Ante, Petričević Hrvoje, Stipaničev Nikola, Pezić Ivan, kormilar Marko Pulić.
Ove je godine Jumbova regata pala u vrlo nezgodno vrijeme, u samoj završnici školske godine tako da o nekom velikom dizanju forme (naročito ne poslije Brna) nije bilo ni govora. Većinu veslača su školske obaveze pritisnule mnogo više nego inače, a neki su spašavali goli život. Na sreću sve se više-manje dobro završilo. U tom svjetlu sam odlučio da nastupimo u osmercu, samo da iskušamo novi čamac i da vidimo kako će se skuleri prilagoditi rimenu.
Osmerac je došao prvi u konkurenciji vrlo solidne ekipe Jadrana iz Rijeke. Neke slabosti su se pokazale što je bilo za očekivati. Ako osmerac budemo veslali za Državno prvenstvo imat ćemo dovoljno vremena da ih uklonimo. Čestitam momcima na pobjedi.
Četverac bez mlađih juniora (4-JMB): Stipaničev Nikola, Pezić Ivan, Knez Marko, Grubišić Andrija.
«Šarena» posada koja je na regati prvi put sjela zajedno. Pokazalo se da par zajedničkih treninga u osmercu nije dovoljno za uveslavanje. Osvojili su treće mjesto s prevelikim zaostatkom.
Dvojac bez mlađih juniora (2-JMB): Burazer Frane, Krasić Vlatko.
Da bi dvojac dobro išao njega treba i trenirati. U vrijeme prije regate nismo uopće trenirali dvojac, a na regati samo sjeli u čamac koji nije prilagođen posadi. Za vrijeme trke je bilo malo vjetra u bok i u krmu što je dodatno destabiliziralo čamac. To su olakšavajući faktori za loše odveslanu trku. Ipak htijenje i borbenost bili su na visini i na tome im čestitam. Ovaj put su bili drugi, iza Dupina iz Tisnog.
Samac juniorke (1XJWA): Lucijana Crnogaća.
Poslije loše odveslane Prvosvibanjske regate, prvenstveni cilj je bio povratiti samopouzdanje, te korekcija tehnike zaveslaja i naravno poboljšanje fizičke pripreme. To nije lak zadatak za nepunih mjesec i pol dana u kojima se još našlo 10-ak dana u kojima Luca, zbog povrede skočnog zgloba, nije uopće trenirala. Međutim, u ostalim danima, dobro je prionula radu i rezultati su se pokazali. Prvo je na ergometru postigla dobro vrijeme (2000m – 7:15,7), a zatim se uvidjelo i na vodi da je čamac brži. Na regati se pokazalo da je forsiranje ritma na uštrb tempa dobitna kombinacija. U trci je došla prva. Za krasno odveslanu trku zaslužuje sve čestitke.
Dvojac na pariće juniorke (2XJWA): Anja Svećarovski, Lucijana Crnogaća.
Nakon prvog dana u skifovima izbornik je odredio da se drugi dan veslaju dubli. Već se u pred takmičenju vidjelo da cure izrazitom eksplozivnošću prilično odgovaraju jedna drugoj i da bi čamac mogao biti dosta brz. Finalnu trku su odveslale točno po mojim uputama i premoćno pobijedile. Imale su mirniji start, ali su zato već poslije tristo metara počele izlaziti naprijed i to su nastavljale sve do kraja. U cilju su imale prednost od 12-ak sec. pred drugoplasiranom posadom. Na osnovu tog rezultata određeno je da ta posada ide na Bled gdje će nastupiti u međunarodnoj konkurenciji i pokušati izboriti vizu za Svjetsko prvenstvo.
Čestitke curama na lijepoj pobjedi.
Trener Milan Radečić




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"