>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




komentar - četvrtak, 29. lipnja 2006. u 17:23

Izvješće sa međunarodne regate Bled 2006. održane 24. i 25.06.2006.

Ova, tradicionalno vrlo jaka međunarodna regata bila je pravi test za sve kvalitetnije juniorske posade. Ja sam vodio Adrianu Trzin koja je ovu regatu zaslužila dobro odveslanom utrkom u samcu za juniorke na «Jumbovoj» regat. Pojačavši intenzitet treninga očekivao sam da Adriana još bolje odvesla, te da se «stavi» uz bok našim najboljim juniorkama.
1XJWA-Adriana Trzin
Prvog dana ona je nastupila u kvalifikacijskoj utrci samca za juniorke. U konkurenciji je imala i veslačicu Iktusa M. Anić koju je pobijedila na već spomenutoj «Jumbovoj» regati. Očekivao sam da u jednoj kvalitetnoj utrci Adriana uđe u finale, jer konkurencija (što se kasnije pokazalo) u samcima nije bila na visokoj razini. Adriana je prošla ciljem posljednja, te se plasirala u B finale. Tijekom utrke držala se u grupi i nije mnogo zaostala, ipak potajno sam očekivao više. Zašto je tome tako? Je li Adriana bila pod dojmom jake regate u kojoj je ona još uvijek mlađa juniorka; da li je bila pod pritiskom velikog očekivanja; ili je pak žrtva neadekvatnog treninga, to treba da se analizira. Ja sam ipak mišljenja da ona kao mlađa juniorka, za tu kategoriju ima dobar rezultat i perspektivu za dalje.
U utješnom B finalu prošla je ciljem treća što ukupno od 16 samica i nije tako loše. Ipak očekivao sam više.
2XJWA-Lucijana Crnogaća-Adriana Trzin
Drugog dana je nastupila u dvojcu na pariće za juniorke zajedno sa klupskom kolegicom Lucijanom Crnogaća. Njih dvije su sigurno ušle u finale da bi u finalnoj utrci prošle ciljem posljednje. I ovdje sam potajno očekivao više naprosto zato što je ova posada veslajući kroz pripremni period postizala dobre brzine, da bi na Croatia Open regati početkom četvrtog mjeseca pobijedila. Na žalost poslije regate one su se razdvojile po samcima i od tada nisu veslale zajedno. Slijedom nekih sasvim nepredviđenih i neugodnih događanja na regati na Bledu ovu posadu smo morali ponovo spojiti, ali to je bila samo prinudna improvizacija, jer za ozbiljniji rezultat treba zajedničkih priprema.
Ne znam što reći za kraj. U svakom slučaju ne možemo biti zadovoljni. Planirali smo jedno, a došavši na regatu ispostavilo se da moramo raditi nešto sasvim drugo. Možda previše očekujemo od mladih veslačica koje treba da još «sazriju» za ovakve regate. Trebalo bi se ponekad držati one: «Sve u svoje vrijeme» jer za četiri teške trke u samo dva dana Adriana još nije pripremana!
Trener Nikica Blažević


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"