>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 19. srpnja 2006. u 19:21

VI regata kupa Dalmacije, Kaštela

Gotovo je. Završila je i ova sezona barem što se tiče dalmatinskih regata. Kao i prethodne dvije godine ponovo smo pobijedili u ukupnom poretku, te potvrdili da u Dalmaciji imamo najujednačeniju kvalitetu u svim kategorijama. Drugo je pitanje da li smo mi sami zadovoljni s rezultatima koje ostvarujemo izvan Dalmacije.
Opet moram iskazati svoje nezadovoljstvo s ovakvim načinom bodovanja, održavanjem regata nakon mjesec dana od zadnje regate, veslanje u neregularnim uvjetima, pa se kao i lani nadam da će odgovorne osobe saveza promijeniti uhodane šablone u interesu napretka dalmatinskog i hrvatskog veslanja, te konačno ukinuti četverac sa kormilarom, kadeta.
Pojedine naše ekipe i veslači nisu dovoljno ozbiljno shvatili ovu regatu. Neki nisu niti došli. Pojedinci, ekipe veslali su trku kako da se sve to njih ne tiče. Zaista su neshvatljiva opravdanja pojedinih veslača na vremenske uvjete kao da je drugima bila bonaca. Očito da kod nekih motiviranje postaje značajan problem. Vidljivo je to i bilo tijekom treninga prije regate.
Vratiti ću se na kadete i njihovo veslanje koje je bilo očekivano i vrlo dobro. I njihova redovitost je bila vrlo dobra. Možda je razlog i što su često igrali nogomet pa su žuljave šake ozdravile.
1xKBM Luka Horvatović osvojio je drugo mjesto iza veslača Jaruna. Najbolji od dalmatinskih veslača nije se dobro snašao u brodu u kojem inače ne trenira. Dosta valjanja zbog visokih auslegera. Veslanje koje je Luka pokazao tijekom ove godine svakako zaslužuje samo pohvale, jer je sve trke veslao maksimalno motivirano i agresivno. Samo je jednu trku u Dalmaciji izgubio od dalmatinskih veslača.
1xKBM Tibor Rak. Za razliku od Luke Tiboru su ovi valovi bili veći problem. Izgledalo je kao da vesla u grču i strahu od mogućeg prevrtanja. Kao da je nedostajalo još malo agresivnosti pa bi se vjerojatno smanjio i zaostatak za Lukom. Općenito govoreći iako nije rezultatski ostvario uspjehe kao Luka nedvojbeno je da je po kvaliteti treći veslač Krke u kadetima B
1xKBM Filip Reškov. Ovo je zaista za Filipa bila avantura. Ja sam, pak, zadovoljan činjenicom da se nije prevrnuo. Ono što tvrdim da se problemi na bonaci eksponencijalno povećavaju na valovima. Nije bilo za očekivati poboljšanje tehnike. Filip ima moje puno povjerenje. Nedostaje agresivnosti i brzine, ali i sigurnosti u sebe pa i rezultati ne mogu , za sada, biti bolji.
2xKBM Domagoj Babić, Branimir Plenča . Ako bih nekoga ocijenio lošije od prosjeka to su njih dva. Ne zato što se ne trude nego što ja ne vidim taj napredak unatoč radu i sposobnostima. Određena tvrdoglavost koja se očituje u slabijoj tehnici izvođenja zaveslaja svakako nije put napretka. Istina, upornost jest preduvjet napretka koju oni posjeduju. Veslanje je bilo kakvo je bilo. Mučenje njih i broda i svakako nezadovoljavajući rezultat.
2xKBM Rozario Matošin, Mihovil Petković. Kada s trka izgubi u zadnjim metrima onda svakako treba žaliti, jer bi zlato bilo lijepo za kraj. Znajući da naš Mihovil ima težinu kakvu ima teško je očekivati da će tehnika u finišu dati veću brzinu. Rozario i Mihovil imaju potencijal što se vidjelo od prve regate i svakako na godinu računam ozbiljno na njih. Ne samo na godinu već očekujem da će izboriti pravo na odlazak na državno prvenstvo
1xKAM Dino Baljkas. Šest nastupa i šest pobjeda od čega četiri u kategoriji starijih od sebe svakako govori o izuzetnom dostignuću. Veslanje Dina obećava, ali pod uvjetom da poboljša one slabosti koje smo uočili i utvrdili. Dino je potvrdio da valovi za pobjednike ne predstavljaju problem i zaista ga moram pohvaliti. Agresivnost koju ulaže u pobjedu i način veslanja su karakteristike 16 godišnjaka, a ne 13 godišnjaka
1xKAM Tomislav Bukić. Uspoređujući ga na treningu s Dinom, te brzinu koju ostvaruje očekivao sam medalju, najmanje brončanu. Ovako samo četvrto mjesto izgleda kao ružan san. Tomislavu pokušavam ukazati da nije bitna snaga, silina već osigurati korektno izvođenje zaveslaja. Suviše je tu udaraca, ubrzanja što jednostavno brod ne trpi i nema plovnosti
2xKAM Jere Gulin i Bruno Radić. Treće mjesto kao i na Jarunu. Kao i kod Domagoja i Branimira napretka ne vidim. Barem ne rezultatski. Ponavljamo greške koje se na ovakvim neregularnim vjetrovitim stazama samo uvećavaju. Jednostavno jedna greška vuče pet drugih grešaka. Obojica moraju shvatiti da bez kvalitetne tehnike ne može se očekivati ništa. Treba ipak biti uporan i raditi na tehnici, te promijeniti ono na što im se ukazuje da nije dobro.
2xKAM Ivica Ban i Krešimir Baljkas. Opet drugo mjesto i opet je nedostajalo ono malo. Možda koji kilogram težine više, malo eksplozivnosti, kao kod kuhanja; nedostaje nam još malo začina, ali je jelo, odnosno veslanje, dobro. Treba ustrajati na radu i postupnom razvoju snage koji ipak ne možemo forsirati na račun izdržljivosti. Cilj koje imamo na državnom prvenstvu jest u dvije disciplini osvojiti dvije medalje, a u tome moraju sudjelovati i Ivica i Krešimir. Ne sumnjam u njih.
TRENER: Robert Baljkas


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"