>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar trenera Baljkasa - utorak, 12. rujna 2006. u 21:55

Komentar Prvenstva RH, Zagreb 2006. godine

Još dok su dojmovi svježi evo par riječi o proteklom državnom prvenstvu. Cure su opet pokazale da su najbolje u državi, a naš 2- JB osvojio je zlatnu medalju. Sve u svemu koliko nas je bilo uspjeli smo napraviti veliki rezultat. Čestitam svima na velikom uspjehu, ali koji je zasjenjen tim što je samo 18 veslača veslalo na prvenstvu. To nije dobro.
Moji kadeti su u tri discipline veslali u finalu i po tome smo najbolji u Hrvatskoj. Srebrna medalja i potajno očekivane još dvije medalje ostale su sanak pusti.
Ja svake godine ponavljam da nam je cilj imati tri ekipe u finalu, od čega dvije medalje, jedna zlatna. Za sad samo djelomično ispunjavam (o) zacrtano. Treba se nadati, vjerovati i raditi više da se to ostvari.
Žao mi je što na kraju regate nesporazumi, polemike i nerazumijevanje budu prepreka da se stisne ruka i čestita na uspjehu.
1XKAM Tomislav Bukić
Četiri trke odveslane od kojih prve dvije pod utjecajem stomačnih tegoba. Veslanje kakvo smo imali na trening dosta tvrdo, bez mekoće, gipkosti. Ono što ne mogu osporiti je velika borbenost i trud, te ogromna želja da se vesla u Zagrebu kao nagrada za sva ona jutra i teške treninge. Zadnja utrka je možda i bila najbolja, ali dovoljno samo za 10 mjesto ukupno. Mislim da se upornošću u veslanju može napraviti kvalitetan rezultat. Vjerujem da će u tome uspjeti i Tomislav.
1XKAM Dino Baljkas
Srebrena medalja trinaest godišnjaka u najtežoj veslačkoj disciplini, s starijim od sebe možda je i više od zlatne medalje. Nemam riječi da pohvalim zrelost veslanja. Dino je veslao kao iskusni veslač. U drugom dijelu trke lomio je svoje suparnike. Tvorek je i ovaj put bio prejak i treba mu čestitati. Dinovo vrijeme dolazi. Da ne bi sve bilo idealno i idealizirano start koji mu je najjača strana nije bio najbolji. Trebalo je energičnije startati i pokušati se prije odvajati od protivnika. Ovo je njegov veliki uspjeh, a ja kao roditelj koji je nekad veslao nadam se da u uspjehu ima koji moj veslački gen.
2XKAM Jere Gulin, Bruno Radić
Medalja je otišla u Split za 45 stotinki. Govore mi za lopticu. Bila loptica ili ne, nema dodatne prigode za popravak. Ne bi trebali gledati na tu medalju kao na sve na svijetu ( lako je to reći, ali ….. ). Veliki napredak obojice od početka ljetnog rada trebao nam je donijeti medalju. Jere i Bruno uspjeli su se uklopiti u solidnu ekipu. Da smo imali više mogućnosti individualnog rada i kombiniranja možda smo mogli i više. Obojica su vrlo perspektivni i sa velikim mogućnostima. Od njih očekujem da će već na godine osvajati medalje i prva mjesta u mlađim juniorima.
4XKAM Luka Horvatović, Krešimir Baljkas, Ivica Ban, Tibor Rak
Što reći? Nisam zadovoljna kao i niti oni. Veslali su više sa željom nego s razumom. Tempom kojim su odrađivali utrku, unatoč nekim preinakama koje sam radio na brodu, nisu nas uspjeli dovesti do pravog ritma. Za razliku od prethodno spomenutih, posebno Jere i Bruna, četverac nije napredovao kako smo planirali. I dalje smatram da su imali potencijal za medalju ili barem borbu za medalju. Ovako posljednje mjesto u finalu A (ukupno šesto mjesto) više asocira na neuspjeh nego uspjeh. Mislim da su u finalu veslali lošije nego dan prije u polufinalu. Kao da su baterije organizma bile samo do polovice pune i nije bilo energije. Ono što treba spomenuti to je da su oni ekipa s velikim vrlinama i da su izuzetno savjesni i radišni. Luka i Tibor i nagodinu imaju šansu u kadetima. Vjerujem da će Ivica i Krešimir na godine napredovati kako bi Milan oformio kvalitetne posade. Potvrda slabijeg napretka su rezultati ekipa, posebno Gusara i Croatie, od kojih smo bili bolji na Intercity regati. Očito da u kadetskom uzrastu individualnog rada nikad dosta.
To je to. Čeka nas sada opet rad. Prije svega upis novih veslača 1994. i 1995. godište. Iskreno vjerujem da ću sa Dinom, Lukom i Tiborom ostvariti prijenos kvalitete sa starijih na mlađe kako bi konačno savladali tu tešku stepenicu i vraćali se iz Zagreba s zlatnim kadetskim medaljama.
TRENER
Robert Baljkas


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"