>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar trenera Blaževića - petak, 15. rujna 2006. u 12:23

16. Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju


Za najvažniju regatu na domaćoj vodi – Prvenstvo Hrvatske, pripremale su se: Lucijana Crnogaća, Marija Svirčić, Adriana Trzin, Lucija Superina, Matea Slavica, Veronika Burazer i Andrea Lazinica. Ana Laća, koja je nastupala i trenirala kroz cijelu regatnu sezonu nije pristupila završnim pripremama zbog fakultetskih obaveza.
Na Prvenstvu Hrvatske sam odlučio nastupiti u tri discipline: 2X kadetkinja; 2X mlađe juniorke ili juniorke (ovisno što o nastupu Lucijane odluči njezin trener) i 4X juniorke.
Očekivao sam da se sve posade bore za najviši plasman tj. za prvo mjesto.
Najveće probleme zadavala nam je povreda Marije Svirčić koja je odrađivala treninge na vodi sa smanjenom kilometražom, ali potpuno na kraju (na suhom). Vjerovao sam da ona može veći dio utrke odveslati kvalitetno.
U disciplini 2X kadetkinje odlučio sam se za najjaču posadu prethodnom utrkom po samcima. Na žalost Andrea Lazinica nije položila normu u samcu te nije nastupila na regati.
Izvješće o utrkama ću početi, kao uvijek, od najmlađih.
Dvojac na pariće kadetkinje. Veslale su Matea Slavica i Veronika Burazer koje veći dio godine i nisu veslale zajedno. Matea je uspješno nastupala u samcu, a Veronika u paru sa A. Lazinicom kao 2X gdje su pobjeđivale na Kupu Dalmacije.
Sa uveslanošću ove posade nisam bio potpuno zadovoljan. One su imale odlične fizičke predispozicije, te izvrsnu borbenost, što su pokazale tijekom finalne utrke. Najveću konkurenciju imale su u veslačicama Trešnjevke koje su ih pobijedile na Otvorenom prvenstvu Zagreba sa malom razlikom. Za ovu posadu sam znao da će se boriti za prvo mjesto, ali sam strahovao da će to biti najteže upravo njima. U startu se nisu najbolje snašle, ali su vrlo brzo prešle u vodstvo koje su zadržale do samog kraja. Vrlo sam zadovoljan rezultatom i borbenošću. Samim veslanjem i uveslanošću djelomično.
Dvojac na pariće mlađe juniorke. Veslale su Adriana Trzin i Lucija Superina. Sve lijepo što se moglo desiti ovoj posadi desilo se u finalnoj utrci. Lijepo, moćno, snažno veslanje za čistu peticu.
U pred takmičenju su mislile da će se tek tako «provozati», ali ih je dopala jača grupa te su bile primorane veslati malo intenzivnije. U finalu su pokazale svoju pravu snagu. Svaki daljnji komentar je suvišan.
Četverac na pariće juniorke. Veslale su Lucijana Crnogaća, Adriana Trzin, Marija Svirčić i Lucija Superina. One su prošle ciljem prve i to najuvjerljivije od svih ženskih posada. Ja sam u to vjerovao mnogo prije ove utrke, a potvrdu tog vjerovanja one su potvrdile na Zatonskoj stazi kada su polažući normu ostvarile odlično vrijeme (7.17), a bilo je i vjetra «malo u provu».
Želio bih još nešto reći o četvercu na pariće. Još 2000 godine prošli smo ciljem drugi i tako četiri puta za redom. Mislio sam da je to ukleta disciplina. Kada smo dobili novi brod četiri puta za redom smo prvaci Hrvatske i to mi je posebno drago.
Na kraju mogu reći da još nikada nisam ostvario 100% učinak, odnosno nastupiti sa tri posade i sve tri doći prve. Zato hvala djevojkama na velikom htjenju i borbenosti te predanom radu na treninzima.
Trener: Nikica Blažević





Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"