>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - utorak, 19. rujna 2006. u 17:26

Komentar Državnog prvenstva 2006.


2-JMB veslali su Frane Burazer i Vlatko Krasić
Kada smo sredinom srpnja planirali početi sa pripremama za Državno prvenstvo mislio sam da ćemo u JMB nastupiti u 4+, 4X i 8+. Sveukupno je to trebalo biti dvanaest veslača i kormilar. U osmercu i četvercu «sa» smo se trebali boriti za najviši plasman, a u četvercu skul stjecati iskustvo za slijedeću sezonu. Međutim, sve je krenulo naopako. Neki od veslača opravdano nisu mogli nastaviti veslati (problem sa kralježnicom, pad s motora), neki su zaključili da je bolje preko ljeta negdje raditi, a neki su jednostavno bili lijeni (radije su se kupali nego trenirali), a bilo je i onih koji u novonastaloj situaciji nisu mogli ispuniti klupsku normu za nastup na Državnom. Sve u svemu knjiga JMB je spala na dva slova. Na sreću ostala su dva najbolja i najupornija mlađa juniora.
Frane i Vlatko su radili dobro i požrtvovno. Brzine na treninzima su bile izvrsne i to je ukazivalo da će na Državnom biti favoriti. Trka u prednatjecanju je bila lagana. Veći dio staze su odveslali u tempu 23-24 i nadmoćno pobijedili. U finalnoj utrci čekao ih je teži posao. Uspjeli su se odvojiti iza tisuće i steći prednost koju nisu mogli izgubiti. Veslanjem tijekom finalne trke nisam bio potpuno zadovoljan. Zbog važnosti trke veslali su u grču, a ni pravac nije bio dobar. Međutim to ne umanjuje vrijednost njihove pobjede. Smatram da ih očekuje dobra veslačka budućnost, ako budu uporni kao i do sada. Sve čestitke na velikom uspjehu.
1XJŽA veslala je Lucijana Crnogaća
Iza Luce je jedna duga sezona koja je bila obilježena usponima i padovima. Stagnacija tijekom zime pokazala je da neće sve ići glatko, pogotovo jer se vidjelo da je stasalo nekoliko novih cura koje će se uključiti u borbu za vrh. Svakako se treba zamisliti nad činjenicom kad mlađa juniorka pobjedi juniorke. Međutim, smatram da ne treba baciti koplje u trnje nego motivirano krenuti u novu sezonu. Sljedeća godina bi trebala pokazati isplati li se ozbiljno trenirati u seniorskim vodama. Na Državnom je Luca prvi dan veslala 4XJŽA. U toj disciplini cure su pobijedile relativno lako, sa velikom prednošću pred ostalim posadama. U skifu je išlo znatno teže. Do tisuće je Luca imala malu prednost, međutim tada je Svečarovska napala i jednostavno otišla. Luca nije imala ni svježine ni snage da na taj napad odgovori te je trka bila riješena. Poslije toga je došlo do pada motivacije i urušavanja tehnike tako da je razlika na kraju bila velika. Ipak, Luca je Državno završila sa osvojenim jednim prvim i jednim drugim mjestom što nije loše. Sve čestitke za još jednu u nizu titula prvakinja države.
Trener: Milan Radečić


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"