>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Ergometar -test - srijeda, 22. studenog 2006. u 16:09

Test 6000m – ergometar – cure – 18.11.2006.

Kao i svake godine održano je inicijalno testiranje na dužini od 6000 m odabranih veslačica. Ovdje je riječ o veslačicama koje duže treniraju i koje imaju određen rezultat na vodi protekle sezone. Kako nisam pristalica velikog rada na ergometrima (zbog mogućih povreda) veslačica mlađih kategorija, tako se i nismo posebno pripremali za ovo testiranje.
Pokazalo se proteklih godina da se odlični rezultati mogu postići i na taj način, što su dokazala dva hrvatska rekorda u kategoriji kadetkinja i mlađih juniorki. Ipak, mislim da se značajniji rezultati u seniorskom i juniorskom uzrastu mogu postići uz učestaliji i intenzivniji rad na spomenutim spravama.
Moja očekivanja bila su da svaka veslačica u najgorem slučaju ponovi svoj najbolji rezultat, a u najboljem da ga popravi, što opet zavisi koliko je to prijašnje vrijeme bilo kvalitetno.
Testu je pristupilo pet veslačica od deset koliko ih trenutno trenira.
Mlađe juniorke: Lucija Superina (1991.)
To je veslačica koja ima najbolji rezultat u Hrvatskoj u kadetskom uzrastu. Prošle sezone je postizala odlične rezultate na vodi, a nastupila je i za reprezentaciju mlađih juniorki. Njezino najbolje vrijeme na 6000 m 24:38:00 na ovom testiranju je osjetno popravila i sad iznosi 24:22:00 i spada među bolje rezultate u Hrvatskoj ostvarene do sada uopće.
Veronika Burazer (1992.)
Kroz proteklu sezonu ostvarila je dobre rezultate na vodi, te u paru s M. Slavicom postala prvakinja Hrvatske u dvojcu na pariće za kadetkinje.
Nikada nije testirana na ergometru jer sam osjetio kroz proteklu sezonu da bi bilo zdravstvenih problema oko treninga na ergometru. Isto se radi i o Matei Slavic (1992.) koja kroz ovu sezonu slabije trenira od Veronike. Obje su sada prvi put pristupile testu jer sam zaključio da su ojačale trup, te da mogu to podnijeti.
Veronika je ostvarila vrijeme 26:05:00 što nije značajno, ali mislim da može bolje.
Matea je odustala jer je osjetila da ne može izdržati (zbog nedostatka treninga).
Juniorke: Adriana Trzin (1990.)
Adriana je prošlogodišnja rekorderka u kategoriji mlađih juniorki s postignutim vremenom 24:06:00. Prošle sezone je imala odlične rezultate na vodi, te je nastupila i za mladu juniorsku reprezentaciju. Redovito trenira te sam očekivao da «ide» ispod 24:00:00 što je ona i uradila. Postigla je rezultat 23:57:50, što je dobro s obzirom da je ovo inicijalno testiranje, te da se nismo posebno pripremali za njega. Smatram da je ovo vrlo dobro vrijeme za hrvatske prilike, a u odnosu na svjetski nivo- prosječan rezultat. Mislim da ona može ostvariti još bolje vrijeme kada se malo intenziviraju treninzi. Za sada sam zadovoljan.
Seniorke: Marijana Bukić
Ovo je veslačica koja je potekla u našem Klubu, a prošle godine je veslala za V.K. « Mornar» iz Splita. U «Mornaru» je ostvarila solidne rezultate za hrvatske prilike. Ove sezone se ponovo vratila u naš Klub. Svoj najbolji rezultat koji je iznosio 24:12:00 na ovom testiranju je popravila, te on sad iznosi 23:52:80. Kako se radi o lakoj seniorskoj veslačici to je sasvim zadovoljavajuće. Zadovoljan sam njezinim pristupom radu i nadam se daljnjem napretku.
Trener:
Nikica Blažević



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"