>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Ugodno i potrebno - ponedjeljak, 25. prosinca 2006. u 01:12

Ugodno i potrebno


Upravo ovakvim naslovom moglo bi se opisati druženje veslačica, veslača, veterana, trenera, članova Uprave Kluba i donatora na skromnom domjenku organiziranom 23. prosinca s početkom u 19,00 sati u jedinom šibenskom hotelu «Jadran». Među 70-ak okupljenih našli su se i naši doskorašnji članice i članovi, a sadašnji studenti, što nam je bilo posebno drago za vidjeti.
Sve je započelo okupljanjem u hotelskom predvorju uz fritule, kroštule i pokoju čašicu, a onda smo se svi preselili u konferencijsku dvoranu gdje smo se zajedno podsjetili na sportske rezultate ostvarene u godini na izmaku. Istaknuto je zadovoljstvo trećim uzastopnim osvajanjem Kupa Dalmacije, nastupom naših posada u JB reprezentaciji u Brnu, te osvajanjem 7 medalja na PRH. Potom su dodijeljene povelje o počasnom članstvu trojici istaknutih donatora i to gospodarstvenicima gosp. Mirku Čala i Zdravku Iljadica, te odvjetniku gosp. Klaudiju Kapeli. Povelje su dodijeljene temeljem odluke klupske Skupštine, donijete još u travnju ove godine kojom se 5 istaknutih klupskih mecena imenovalo počasnim članovima. Na žalost, zbog obiteljskih i poslovnih obveza domjenku nisu mogli biti prisutni ostala dvojica počasnih članova – Vlado Čović i Goran Prgin. Uz povelje, počasnim članovima su dodijeljene i posebne - zlatne klupske iskaznice. Kao poseban dar uz povelje i iskaznice našla se i knjiga šibenskih crtica – uspomena «U kvartiru» šibenskog autora gosp. Petra Ivas. Svaki od nazočnih donatora prigodnim riječima obratio se auditoriju. Vrijedi zapamtiti da su i tako ozbiljni i uspješni ljudi bili ganuti primljenim poveljama, ali i svime što je pratilo dodjelu! Potom je iz ruku predsjednika Uprave Kluba naš bivši veslač Krešimir Vudrag primio posebnu zahvalu – ručni sat s ugraviranom posvetom za svoj doprinos imenu Kluba. Krešo je iz veslačkih voda pošao u one druge – poslovne, ali se i dalje redovno dva puta tjedno vraća klubu kao rekreativac. Trajni odlazak iz Kluba ne može se niti očekivati od osobe koja je bila trostruki sudionik svjetskih prvenstava, višestruki državni prvak i dva puta u sastavu posade koja je bila proglašavana momčadi godine u Gradu i Županiji! Završnim riječima predsjednika Uprave, u kojima je istaknuta želja za dobrim zdravljem, te još boljim školskim, sportskim, ali i poduzetničkim rezultatima svih nazočnih u nastupajućoj godini, priključio se i naš veteran Nikica Bujas poklonivši Klubu uokvirenu sliku poznatog osmerca Krke iz 1972. godine.
Nakon protokolarno-prijateljskog dijela svi smo se preselili kat niže u hotelsku tavernu i uz bakalar (pripremljen na 10-ak načina), piće i kolače nastavili ugodno ćaskati. Stariji su se podsjećali kako je nekad bilo, studenti su aktivnom slušateljstvu pričali svoja nova iskustva, a jedan novopečeni tata raspitivao se je li klupskim Statutom predviđen prijem u članstvo beba (muških!!!) "starih" samo 24 sata…
Sve u svemu ovakvo druženje pokazalo se zaista nadasve ugodnim, ali i potrebnim da se vidi da Krka nije samo veslački klub nego i tradicionalna šibenska društvena zajednica. Takvom susretu valja se nadati i iduće godine. Do tada želimo svim ljudima dobre volje radostan Božić i sretnu 2007. godinu!
Aspiriniks






Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"