>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Državno prvenstvo 2004. - utorak, 28. rujna 2004. u 12:58

Izvještaj sa nastupa ženskog dijela ekipe V.K. «Krka» iz Šibenika na Prvenstvu Hrvatske održanom 24-26.09. 2004. u Zagrebu

Pripremajući se za Prvenstvo Hrvatske imao sam na raspolaganju deset veslačica u svim kategorijama. Najviše sam očekivao od mlađih juniorki kojih je ukupno bilo šest i koje su pobjeđivale u svim disciplinama (1X, 2X, 4X) na važnijim domaćim regatama.
Očekivao sam mnogo i od kadetskog dvojca na pariće (Trzin-Superina) jer su i one pobjeđivale u dvojcu i samcu (Trzin). Nešto manja očekivanja su bila od juniorske samice Marije Burazer, a laka seniorka M. Bukić nije ispunila normu pred odlazak na natjecanje. Ukupno sam priželjkivao borbu za prvo mjesto u četiri discipline (1X, 2X i 4X mlađih juniorki i 2X kadetkinja) što još nikad nisam imao.
U daljnjem tekstu ću opisati što je napravila pojedina posada u svojoj kategoriji. Počet ću kao uvijek od najmlađih.

Dvojac na pariće kadetkinja:

Adrijana Trzin (1990.) – Lucija Superina (1991.)

Prošle su ciljem kao druge i s tim samo djelomično zadovoljile. Očekivao sam veliku borbu za prvo mjesto, te manji zaostatak za prvoplasiranom posadom. Pobijedila ih je posada Iktusa, koja se prvi put pojavila u tom sastavu. Ipak, naše cure su postigle dobro vrijeme i gledajući njihove rezultate i tehničko umijeće kroz sezonu ima tu mjesta zadovoljstvu.

Samac mlađe juniorke:

Lucijana Crnogaća (1988.)

Lucijana je prošla ciljem kao prva i ona je ostvarila naša očekivanja. Proteklu sezonu je pretendirala da bude članica izabrane vrste, ali je bolest početkom petog mjeseca spriječila te je počela trenirati poslije mjesec i pol dana pauze. Strahovali smo kako će nakon bolesti izdržati natjecateljske napore, ali pokazalo se da je u tome uspjela. Lucijani je ovo peti uzastopni naslov državne prvakinje (ne računajući tu i osvojeno prvo mjesto (ove godine) odveslano u dvojcu na pariće drugog dana natjecanja).

i Ana Laća (1988.)
Ana je ostvarila Klupsku normu. Uspjela se plasirati u finale i s tim je ispunila naša očekivanja. Ova vrlo visoka djevojka veslački napreduje, a ima i vrlo pozitivne crte ličnosti.

Dvojac na pariće mlađih juniorki:

Lucijana Crnogaća (1988.) – Iva Grubišić (1988.)

Ova naša posada je ciljem prošla kao prva i s tim su ispunjena naša očekivanja. Zadnjih dana priprema najviše nedoumica je bilo oko sastavljanja ove posade. Točnije kazano oko donošenja odluke tko će veslati sa Lucijanom. Da podsjetimo: Lucijana je pobjeđivala ove sezone u paru sa J. Berač i sa I. Grubišić, najbrži samac iza Lucijane je M. Svirčić, a čamac je najbrže plovio sa A. Trzin. Te su mi stvari zadavale velike glavobolje. Na kraju sam se odlučio da Lucijana vesla sa Ivom jer je na kontrolnoj utrci posada u ovom sastavu ostvarila najbolje vrijeme.

Adriana Trzin (1990.) – Marija Svirčić (1989.)
Ovo je bila naša druga posada. Ciljem su prošle treće i time u potpunosti ispunile moja očekivanja. Ovaj dvojac će nastupati i u idućim sezonama zajedno i od njih mnogo očekujem. Lakoćom su ušle u finale, te su isto tako uvjerljivo osvojile treće mjesto sa nevelikim zaostatkom iza drugoplasirane posade.

Četverac na pariće za mlađe juniorke:

Jelena Berač (1988.), Iva Grubišić (1988.), Marija Svirčić (1989.), Viktorija Periša (1988.)

Ciljem su prošle prve, te su u potpunosti ispunile moja očekivanja i obranile prošlogodišnji naslov. Ova posada je već pobjeđivala izravne protivnice, a meni je ova pobjeda draga zbog toga što je ostvarena bez izvanredne Lucijane Crnogaća za koju su sve pobjede ovih proteklih godina bile vezane. I premda je ovo posada prosječne kvalitete pobjeda je ostvarena uvjerljivo i to protiv pet četveraca što je za naše žensko veslanje brojna konkurencija.

Samac juniorke:

Marija Burazer (1987.)

Prošla je ciljem kao treća i s tim ispunila naša očekivanja. Marija je položila normu i ostvarila ulazak u finale. Kako konkurencija nije bila prejaka osvojila je uvjerljivo treće mjesto sa ne prevelikim zaostatkom za prvom veslačicom.

Zbrajajući ove rezultate ostvareno je ukupno šest medalja i to: tri prva, jedno drugo i dva treća mjesta. Uočljivo je da su naše veslačice potpuno dominirale u kategoriji mlađih juniorki, kako na ovoj tako i na svim regatama tijekom sezone.

Na kraju mogu kazati: «Ponovilo se i dogodine!»

P.S. Jedino mi je žao što se Lucijana razboljela te nije mogla konkurirati za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Tim nastupom bi zadovoljstvo bilo potpuno i objedinilo bi sve ono lijepo što su nam naše veslačice priredile kroz proteklu sezonu.

Trener: Nikica Blažević




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"