>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Novosti - četvrtak, 28. prosinca 2006. u 11:23

Još malo novosti…

Uvijek mislimo kako je www zapravo prava novina koja bi trebala biti dnevno ažurirana novostima kojih u životu i radu svakog kluba zasigurno ima. Na žalost, pažljivo prateći veslačke stranice u Hrvatskoj više je nego očito da ih uređuju dobrovoljci kojima je to ljubav, a ne profesija. Čini nam se da je upravo to razlog što se o novostima piše samo povremeno, a ne stalno - proizvodeći vijesti iz naizgled malih stvari. Tako to rade profesionalci koje plaćaju bogati nogometni i drugi klubovi, makar nam se čini da baš njima nije nužan ovakav oblik pristupa javnosti jer ih ostali mediji obilato sponzoriraju kojekakvim člancima i (pokretnim) slikama. Evo neki dan je u našem regionalnom dnevniku «Slobodna Dalmacija» na sportskim stranicama, u nedostatku bilo čega pametnog o omiljenom im «Hajduku», čitava jedna stranica bila posvećena malonogometnom turniru 4 kafića!!! Istovremeno je taj isti list, koji sebe drži za ozbiljnu novinu, isto toliko prostora posvetio osvajanju europskog Super Kupa od strane dubrovačkog Juga. Jugaši su osvajanjem tog trofeja postali najtrofejnija vaterpolo momčad u povijesti klupskog vaterpola, ali ni to im nije bilo dovoljno da se nametnu ljubiteljima Mice Trofrtaljke!
Ovakvim (pre)dugim uvodom za ono što slijedi želimo samo reći kako je šteta da se i u veslanju više ne prepozna značaj interneta. Stranice bi nam trebale biti tehnički atraktivnije i svakodnevno ažurne. To je naprosto naš jedini izlaz u svijet. Mi u Krki već neko vrijeme razmišljamo o ozbiljnijem marketinškom pristupu kroz nekakve (plaćene) reklame. Shvatili smo, naime, kako je danas ambalaža sve, a da suština predstavlja malo više od ništa. Koliko je amaterima moguće trudimo se oko www, a za dalje će se vidjeti. Naime, uvijek nam prije kakve atraktivne reklame koju treba platiti dođe potreba za kupovinom nekakve opreme potrebne za veslanje, ali eto mislimo da se koji put vrijedi zaigrati u nekim drugim vodama.
Neovisno, o našim ambicijama da se za Krku i veslanje u Šibeniku marketinški više zna, opet smo potrošili novce za nešto drugo. Tako je prošlog tjedna plaćen odlazak u Begovo Razdolje za 10 naših članica i članova, a danas su uplaćene i dvije Conceptove sprave «Dyno». Nadamo se da će se i ove investicije vratiti kroz zadovoljstvo naših veslačica i veslača što se uopće bave veslanjem kao sportom koji im ipak nešto pruža.
Što se tiče drugih novosti može se reći kako je Niko Bujas i dalje (ni kriv, ni dužan) osuđen na skif makar se radi o izrazitom i dobrom rimenašu, mala grupa juniora trenira ozbiljno, jednako tako ozbiljno radi i nekoliko cura. Lucijana nije među onima koji su u pogonu zbog bolesti koja je izišla na vidjelo baš na samom početku priprema za novu sezonu. Kod nje se, prema procjeni poznatog Vinka Tranfića, radi o čitavom nizu dugogodišnjih mikro-trauma zbog neproporcionalnog jačanja suprotnih grupa mišića. U svakom slučaju ohrabrujuće je da je magnetna rezonanca pokazala da nema nikakvih problema s kralježnicom, tako da se nadamo da će se i ona što skorije priključiti ozbiljnom radu. Naravno, vrijedno radi i grupa Miminih JMB za koje njihov trener, u šali, kaže kako su super za potezanje konopa! U grupi JMB fali jedan Krešo, valjda će ga sad Gimnazija pustiti da trenira… tu su još i kadeti kojima je Dino perjanica – taj momak, pod uvjetom da bude zdrav i pametan, ima sve uvjete da bude kvalitetan veslač.
Večeras smo laganom zakuskom s mikro-sendvičima i odličnim tortama i kolačima obilježili rođenje malog Marina, novog Krkinog štrokera. Čestitamo tati što je sredio da se Marin rodi malo prije kraja kalendarske godine. Kao što je opće-poznato to je odlično razdoblje za «dobiti» još jednu godinu juniorskog staža! Inače, čestitamo mami koja je odmah po dolasku iz bolnice držeći sina u jednoj ruci, drugom spremala kolače za krkaše uvijek spremne za takve izazove.
Za sada toliko iz Krke, čitajte nas uskoro opet.
Aspiriniks






Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"