>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - petak, 23. ožujka 2007. u 11:30

Prva regata Kup Dalmacije - Split 2007.

Iako ću nekima možda biti dosadan moram još jednom ukazati na probleme koje nam je donio kolektor i gradnja ispred kluba. Niti jedna od ekipa u Klubu nije profitirala gradnjom kolektora. Usko grlo na pontonu JK „ Val “, nemogućnost da s dva glisera budemo na vodi, nemogućnost korištenja četvorke i na kraju skoro zastoj rada Škole veslanja barem u dijelu koji se tiče novo upisanih. Nije da tražim alibi za moguće buduće neuspjehe, ali zaista sam uvjeren da će radovi na kolektoru zaustaviti napredak Škole veslanja, a što će imati posljedice na cijeli Klub.
Idemo sada na regatu, redom kako su nastupali u Splitu
4XKAM Mihovil Petković, Rozario Matošin, Domagoj Babić i Josip Kuštera
U onih nekoliko izlazaka na vodu nismo Bog zna što uspjeli. Ja sam uspio uočiti slabosti, ali sam olako vjerovao da se baš na trci one neće pojaviti. Pogriješio sam i Josip je za nesreću uhvatio šopu, jednu, pa drugu i na taj način zaustavio brod. Svakako najgore što se moglo dogoditi da završe trku debelo zadnji s gorkim okusom u ustima. Ponavljam još jednom da je jedini krivac trener koji, iako je znao da Josip nije savladao u potpunosti tehniku, je smatrao da se neće baš vrag dogoditi, ali dogodio se. Nastavljamo dalje i vjerujem da ćemo kroz iduće regate napredovati i poboljšavati tehniku. Naravno i veslanje na treningu cijele ekipe je bilo daleko od dobroga pa ni otužni kraj trke u Splitu nije baš 100% iznenađenje, ali i ne baš očekivano da se ostane 40 sekundi za pobjednikom.
1XKBM Filip Reškov
Sada, ako kažem da sam očekivao više onda će ispasti da nikada nisam zadovoljan, ali baš jeste tako. Smatram da Filip mora ići na drugo mjesto. Lani smo skupili dovoljno iskustva da bi ove godine konačno pokazali napredak. Veslanje koje imamo nije veslanje za državno prvenstvo. Ipak Filipova radost medaljom zaslužuje i moju pohvalu poradi truda.
1XKAM Dino Baljkas
Trema kao da je svjetsko i uvijek ista priča. Veslanje je bilo barem s tehničke strane izuzetno i ja sam zaista zadovoljan kako to izgleda. Ipak kada na treningu radimo ubrzanja i tempo je maximalno 31 zaveslaj u minuti onda znamo da smo mrtvi, tromi, mlitavi i nemamo potrebnu brzinu. Dino je veslao trku s nekih 26 zaveslaja u minuti, a finiš je bio možda 30 što je nedostatno da bi veslanje izgledalo uvjerljivo i moćno. Iako je razmak od drugog bio najmanje 20 sekundi Dino može i puno bolje, to od njega očekujem.
Op. kako su u Splitu štopali 8 sekundi razmaka od drugoga? Zar zaista ja moram štopati razmak u trkama gdje veslaju kadeti i ostali naši veslači??? Pitam se?
2XKAM Luka Horvatović i Tibor Rak
Prvo mjesto s veslanjem koje je znatno bolje od drugoplasirane ekipe. Kao i Dino, tromi i bez eksplozivnosti, što jest posljedica malog broja kilometara na vodi. Pobjeda je očekivana, a sve drugo bi bilo loše. Od njih dvojice očekujem da ćemo uspjeti podići značajnije tempo, te biti znatno eksplozivniji kako sezona bude odmicala.
2XKAM Branimir Plenča i Kristijan Juras
Zadnji od pet. Loše, jer danas ne može bolje. Nisam razočaran jer znamo gdje smo i što nam je raditi. Kod njih dvojice se najviše osjetilo to što smo bili vrlo malo na vodi iako nam je ove godine bonaca bila vrlo česta. Očekujem napredak od njih dvojice, najveći, i znam da oni to mogu.
2XKBM Ivan Bumbak i Roko Baljkas
Prva trka i odmah medalja. Malo je veslača to uspijevalo. Ivan i Roko su mogli i bolje. Ja bih bio zadovoljan i s dolaskom do cilja , a oni su bili iznad toga. Čestitam. Trebamo u Zatonu produžiti zaveslaj i možda osvojimo i srebrenu medalju. Roko je jedan od rijetkih veslača koji je osvojio medalju s 11 godina na regati. Ivan je pak odveslao utrku kao iskusan štroker. Još da ne gledaju vani, svaki zaveslaj, gdje je cilj? Gdje bi im bio kraj?
Trener
Robert Baljkas



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"