>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - nedjelja, 25. ožujka 2007. u 23:30

Split-2007.

Na regati koja je otvorila veslačku sezonu nastupili smo sa tri ženske posade; 2XJŽB, 2XJŽA, 1XJŽA, što je osjetno manje nego proteklih godina. Zbog nedovoljno prijavljenih čamaca nije mogla veslati seniorka Marijana Bukić.
Svaka prva regata je posebno zanimljiva, jer daje prvi dojam poslije napornih i dugih zimskih priprema.Inače, moja očekivanja bila su vrlo velika za sve tri posade.
2XJŽB-Slavica Matea, Burazer Veronika
Ovo su prošlogodišnje državne prvakinje u dvojcu na pariće za kadetkinje i samim tim posada ima određenu „težinu“. U malobrojnoj konkurenciji prošle su ciljem prve i time ispunile naša očekivanja. Mislim da su mogle biti i bolje da je Matea redovitije trenirala u pripremnom periodu. Veronika je osjetno napredovala u tjelesnoj pripremi, te mislim da uz još ozbiljniji rad one mogu voditi bitku za sam vrh na domacoj vodi.
2XJŽA-Trzin Adriana, Superina Lucija
U malobrojnoj, ali jakoj konkurenciji (drzavne razine) prosle su ciljem prve. Jedna su od posada od kojih Klub očekuje najviše u ovoj sezoni. Sa plasmanom sam zadovoljan, dok sa samim veslanjem nisam. Mislim da bi razlika u odnosu na drugoplasiranu, iako prilično dobru, posadu iz V.K. „Dupin“ trebala biti i veća, ako mislimo parirati kvalitetnim posadama na međunarodnim regatama.
1XJŽA-Trzin Adriana
Trenutno je naša najbolja veslačica. U nešto većoj konkurenciji, nego je bila konkurencija ženskih dvojaca na pariće, ciljem je prošla prva pobjedivši vrlo dobru veslačicu „Dupina“. Pomalo sam strahovao od veslačice „Gusara“, jer je imala vrlo dobar rezultat na ergometru na 6000m, ali pokazalo se da je na vodi stvar, barem na ovoj regati, bila drugačija.
U pripremnom razdoblju Adriana je uglavnom veslala kroz 2X tako da joj sad slijedi prilagodba na 1X da bi u toj disciplini bila još i bolja.
U malobrojnoj konkurenciji plasmanski sam vrlo zadovoljan. Žao mi je da nakon dugo godina nemamo predstavnicu u kategoriji kadetkinja. Većina utrka u ženskoj konkurenciji je bila na visokom državnom nivou.
Trener: Blažević Nikica

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"