>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - četvrtak, 29. ožujka 2007. u 00:17

Komentar nastupa SM i JMA na prvoj regati za „Kup Dalmacije-2007.“ održane u Splitu

Nakon dugog pripremnog perioda ovom regatom započela je nova natjecateljska sezona. Veliko iščekivanje prve regate sada je već iza nas.
1XSMA
Ergometarska testiranja koja su obavljena pokazala su da Niko nije na nivou svojih rezultata. Kao posljedica individualnog rada javlja se teškoća obavljanja trenažnih aktivnosti na vrhunskoj razini. U Splitu je trku poveo Mladinić, Niko nije dozvoljavao da mu radi veću razliku, ali za veći pritisak i ugrožavanje nije imao moći.
2-JMA
Napetost prve trke nije bila vezana samo za konkurenciju iz drugih klubova već i za prestiž sa drugom klupskom posadom. U prvoj trci, koja je poništena, posada Palinić-Krasić nakon nešto slabijeg starta kroz sredinu staze nadoknadila je izgubljeno i izborila izjednačenu poziciju sa posadom Gusara. Pred sam finiš trke posada Gusara izgubila je pravac i došlo je do kontakta veslima, sudara i odustajanja obiju posada. Kako je posada Jadrana imala 2. opomenu odlučeno je da se trka ponovi, ali na 1000m budući većina veslača mora nastupiti i u osmercima.
U ponovljenoj trci veslali su slično, ponovo su imali sporiji start, velikim zalaganjem kroz sredinu staze nadoknađivali su izgubljeno, ali proći posadu Gusara nisu uspjeli.
Dvojac Borak-Baranović također je u obje trke imao sličan nastup. Uz malo više samopouzdanja i agresivnosti (koju na treningu znaju imati), mogli su proći bolje od 4. mjesta.
1XJMA
Na ovoj regati za Lea je planiran nastup u trećem klupskom dvojcu. Kako je njegov partner Burazer ozljeđen, našao se u skifu. Velikim zalaganjem i htjenjem (što ga i inače odlikuje) veslao je i ovu trku. Zaostatak koji je imao za veslačem Mornara dugim finiširanjem nadoknadio je i pobijedio.
8+JMA
Već kod najave da ćemo veslati osmerac osjetio se pozitivan naboj, bez kojeg bi bilo vrlo teško realizirati izlaske na vodu, u uvjetima kakvi su sada ispred Kluba, zbog radova na kolektoru i uređenja rive. Kroz par treninga bilo je vidljivo da osmerac postiže potrebnu homogenost, što su zadržali i pokazali u Splitu. Trku su poveli od starta, čvrstim i sigurnim veslanjem vodeću poziciju održavali do kraja i ostvarili sigurnu pobjedu.
Trener: Jovica Krasić



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"