>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - nedjelja, 1. travnja 2007. u 23:12

2. regata Kupa Dalmacije 2007.-Šibenik- Zaton

Poredak u kadetskom uzrastu nije mi poznat, ali i ne očekujem nešto posebno. Ako kadeti budu treći u Dalmaciji biti ću zadovoljan. Krenimo prema onomu što je prethodilo regati. Nije veslao Mihovil poradi bolova u koljenima. Liječnik je odredio dijagnozu da je do bolova došlo uslijed preopterećenja tijekom treninga. Ja se naravno s time se ne slažem , a posebno me iritira takvo, po meni, paušalno dijagnosticiranje. Bez obzira na sve Mihovil nije veslao i ne znam kada će opet zaveslati. Kako bi napravio najmanju moguću štetu indirektno sam kaznio Josipa što mi naravno nije bila namjera. Nastojao sam da vesla što više veslača, te sam poradi toga izmijenio posadu četverca i otkazao dvojac na pariće.
Ukupna ocjena nastupa kadeta ne bi bila više od trojke. Kada se zna da je 4X samo jednom bio na vodi, Dino ne zna da mu je brod na drugoj stalaži (već najmanje deset dana), mučimo se sa osnovnom veslačkom tehnikom pa i nije čudo da smo tu gdje smo. Moram opet spomenuti kolektor, radove, sajle, ponton,….. Valjda je to dovoljno za kukanje ili nije.
4XKAM Luka Horvatović, Tibor Rak, Rozario Matošin, Domagoj Babić
Očekivao sam pobjedu s 5 do 6 sekundi prednosti no od toga ništa. Pobijedili smo dvije odlične ekipe Zadrana u finišu, teško. Naši veslači nisu imali dobar ritma, tempo je bio previsok i dosta su se mučili posebno kada je u pitanju plovnost. Zadrani s vrlo lošim veslanjem nisu dozvoljavali našima nikakvu prednost, a na 500 metara su nas i vodili. Pobjeda je pobjeda nama bitna zbog kontinuiteta pobjeđivanja. Ovo je prva pobjeda Rozaria i Domagoja na dalmatinskom kupu. Čestitam na pobjedi.
1XKBM Filip Reškov
Kod njega uočavam napredak. Istina nije velikim koracima no ja sam zadovoljan. Medalja je opet istoga sjaja, ali pokazuje da Filip može više od brončane. Više agresivnosti i brzine u veslanju, te bi trebalo sve doći na svoje mjesto. Upornosti ima i treba se samo nadograđivati kroz svaki trening.
1XKAM Dino Baljkas
Kada netko pobjedi s 18 sekundi prednosti i nismo zadovoljni s veslanjem onda je to dobar znak. Tromo i umorno veslanje bez ritma daleko je od cilja da drugoplasirani ne osvoji bodove. Dinovo razmišljanje o trci nakon trke dovoljno je zrelo da ne treba ići u detalje. (Kazano se ne bi moglo reći za razmišljanje prije trke). Čeka nas rad na izdržljivost, dužinsko veslanje. Tehnika je sve bolja i ostaju detalji, ali vrlo bitni detalji.
2XKAM Kristijan Juras i Branimir Plenča
Treće mjesto, konačno, medalja i radost; no to ne može zasjeniti i loše veslanje i napredak koji ne dolazi brzinom kako ja očekujem. Rad je veliki ispred njih, ali moja vjera u obojicu mora biti opravdana kroz iduće regate. Cilj je da veslaju u 4X, te da ja ne moram strahovati da će uhvatiti šopu. Čestitam na borbenosti i želji.
2XKBM Roko Baljkas i Ivan Bumbak
U jednoj trci su loše startali, izgubili pravac pa stali, potom je Ivan pao s karića, pa šopa jedna, pa druga, pa nepraćenje, potom gubitak pravca i na kraju kao šlag valovi od glisera. Peto mjesto je jučer bilo realno no teško je to prihvatiti. Medalja je bila daleko godinama. Ono što me smeta jest ponovo kratki zaveslaji s kojim ne možemo ozbiljnije konkurirati snažnijim veslačima iz drugih klubova.
TRENER
Robert Baljkas


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"