>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentari - petak, 6. travnja 2007. u 21:38

Druga regata za Kup Dalmacije-2007. - Šibenik-komentar nastupa mlađih juniora

4XJMB - Grubišić, Brkić, Klanac, Gulin – prvo mjesto
Vrlo sam zadovoljan kako su momci odveslali ovu trku. Veslanje je bilo skladno i ritmično. Sa svakim zaveslajem su povećavali prednost, tako da je na kraju ona iznosila oko 24 sekunde. Sve pohvale za zrelo i angažirano veslanje.
2XJMB – Bukić, Ban I. – peto mjesto
Kod ove posade nije primaran plasman, jer su oni praktično početnici. Važan je napredak, kojeg na žalost na ovoj regati nije bilo. Veslalo se mlako, u niskom tempu, što je daleko od regatnog veslanja.
U narednom periodu poraditi ćemo na uočenim greškama, te se nadam da će veslanje ići na bolje.
Trener: Milan Radečić

Druga regata za Kup Dalmacije-2007.- Šibenik – komentar nastupa cura


Nastup na domaćoj stazi uvijek je bio dodatan poticaj za sve naše veslačice i veslače, zato im od srca hvala na velikoj borbenosti i ukupno osvojenom prvom mjestu na ovoj regati.
Ženske posade su nastupile u četiri discipline. Premda je konkurencija u većini (ženskih) utrka bila malobrojna, pobjednice nekih utrka (1XKŽA, 2XJŽB, 1XJŽA, 2XJŽA) imat će vrlo zapaženu ulogu na najjačim domaćim regatama.
Po prekrasnom vremenu i odličnim uvjetima na stazi, moji dojmovi o našim posadama su slijedeći.
2XJŽB –Matea Slavica – Veronika Burazer – prvo mjesto
Za protivnice su imale veslačice V.K. „Dupin“ iz Tisnog. Ono što krasi ovu posadu je besprijekorna borbenost kroz trku. One možda nisu jedna za drugu, jer imaju različit zaveslaj, ali na ovoj regati sam vrlo zadovoljan sa njihovim veslanjem. Veslale su u novom dublu, „posuđenom“ od starijih kolegica koji im je savršeno odgovarao, pa sam možda stekao dobar dojam i zbog toga.
2XJŽA – Adriana Trzin – Lucija Superina – prvo mjesto
Veslale su u konkurenciji s još dvije posade. Adriana i Lucija su posada od koje se očekuje da bude najbolja na domaćoj vodi i one to očekivanje ispunjavaju. Vole veslati zajedno, što je dobro za daljnji rad. Mislim da mogu više i bolje, ali i ovom utrkom sam zadovoljan. Veslale su u tempu 27-28 što je osjetno niže (3-4 zaveslaja) od njhovih konkurentica, ali ja ipak smatram da je toliki tempo za sada dovoljan.
1XJŽA - Adriana Trzin – prvo mjesto
Bilo je lijepo vidjeti na startu sedam samica. Adriana je naša najbolja veslačica i premda je redovita na treninzima mislim da bi još predanijim radom (da joj se veslanje potpuno „uvuče pod kožu“) postigla mnogo više. Nadam se da će to tako i biti. Od nje se očekuje da bude u samom vrhu na domaćoj vodi, što ona za sada i pokazuje da može. Gledajući ovu utrku još uvijek imam primjedbi na tehničke detalje nadajući se da će tih primjedbi biti sve manje.
1XSŽ – Marijana Bukić – prvo mjesto
Marijana je u konkurenciji imala nama poznatu veslačicu iz V.K. „Neptun“ Anu Kapetanić . Marijana je počela trenirati relativno kasno, u 25.toj godini života. Prve korake je napravila u našem Klubu, a potom je veslala za H.V.K. „Mornar“. U „Mornaru“ je postigla najveći uspjeh osvojivši treće mjesto na prošlogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u disciplini lakih samica za seniorke. Ove se godine vratila u matični Klub, te postigla osobni rezultat na ergometru na 6000m. Na ovoj regati nije imala ozbiljniju konkurenciju, jer veslačica Neptuna ne trenira kroz ovu godinu redovito premda je imala dobre rezultate kao juniorka. Za Marijanu ova regata ne može biti pravo mjerilo. Uz svoj marljiv i predan rad treba čekati jače regate na domaćoj vodi uz nastojanje da vesla u konkurenciji lakih seniorki.
Na kraju mogu reči da sam vrlo zadovoljan postignutim rezultatima na ovoj regati, te naročito tehničkim izvedbama i borbenošću većine posada.
Trener: Nikica Blažević

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"