>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 11. travnja 2007. u 00:26

Komentar nastupa SM i JMA na 2. regati za Kup Dalmacije, Šibenik, 31.03.2007.

1XSM – Niko Bujas – prvo mjesto
Za Niku ova trka nije bila posebno zahtijevna budući u konkurenciji nije imao veslača na svojoj razini. Odsustvom M. Mladinića iz Mornara, koji ga je pobjedio u Splitu, izostala je mogućnost kvalitetnijeg utrkivanja.
Niko je ostvario sigurnu pobjedu.
2XSM – Niko Bujas i Marko Tekić – drugo mjesto
Ponovo skupa.
Niko i Marko, nakon prošlogodišnjih zapaženih nastupa na regatama za Kup Dalmacije prvi put su sjeli u čamac upravo na trci. Marko je u pripremnom periodu dva puta zbog zdravstvenih poteškoća prekidao trenažne aktivnosti, nije u natjecateljskoj formi, pa je ovaj nastup bio upitan i posebno zahtjevan. Kroz trku su osigurali drugu poziciju. Posadu Mornara nisu mogli pobjediti, pa su angažman prilagodili očuvanju pozicije 2. mjesta.
2-JMA
Marko Borak i Leonard Šare- treće mjesto

Posada Marko Borak- Ivan Baranović je u Splitu odveslala nešto lošije, pa sam, vodeći se potrebom – željom što boljeg nastupa na Croatia Open Regati (koja je kriterijska za juniore), napravio promjenu u posadi; Ivana zamjenio sa Leonardom.
Trku su Marko i Leo započeli kao posada bez zajedničkog iskustva. Tek od šestog, sedmog zaveslaja postigli su skupnost i ušli u ritam, ali ne onaj pravi kakav trebaju imati. Velikim zalaganjem zadržavali su minimalan zaostatak do samog finiša u kojem su smanjili razliku, ali više od toga nije išlo. Zauzeli su treće mjesto sa minimalnom razlikom za prvoplasiranom posadom Gusara i našom drugom posadom.
Stipe Palinić i Vlatko Krasić – drugo mjesto
Od ove posade očekivao sam nešto bolji nastup od onog na prvoj regati. Poput našeg drugog dvojca i oni su imali slab ulazak u trku, praćen gubitkom pravca, uz stalnu opasnost kontakta sa posadom Neptuna čime su se doveli u nemogućnost nesmetanog veslanja i postizanja svog zaveslaja. Veslali su kraće nego to mogu, rastrgano, u želji da zadrže učešće u trci, što su uz takvo veslanje i uspjevali, a onda su u samom finišu pokazali da mogu puno bolje. Za posadom Gusara su zaostali pola sekunde.
2XJMA- Ivan Pezić i Ivan Baranović – drugo mjesto
Ova je posada formirana od dva primarno rimen veslača (slučajno oba iste strane), sa potrebnim znanjem i iskustvom skul veslanja, sastavljena nakon prve regate za Kup Dalmacije. Dakle bez puno zajedničkog rada trku su odveslali iznad očekivanja. Dugim i čvrstim veslanjem izborili su se za drugu poziciju iz koje su pokušavali izaći na prvo mjesto što im je prema njihovim riječima, posada Gusara onemogućavala zatvarajući njihovu stazu, a na što suci nisu reagirali.
8+JMA – Marko Borak, Leonard Šare, Stipe Palinić, Vlatko Krasić, Luka Grubišić, Ivan Pezić, Branko Ban, Ivan Baranović, Kormilar Marko Pulić – prvo mjesto
Nakon pobjede u Splitu interes za nastup osmerca bio je osjetan. U trci su ponovo bila četiri osmerca, pa je bilo za očekivati draž kakvu samo trke osmeraca pobuđuju. Naš osmerac je u trku ušao uvjerljivo. Već na prvih 500m stvorio je osjetnu razliku, gotovo da se moglo reći da je trku riješio, međutim dobrim ritmom kroz sredinu staze sustigao nas je, pa čak i za kratko prešao osmerac Mornara. Kako je veća pozornost naše posade bila na posadama Gusara i Jadrana (boljima u Splitu) to je Mornar bio iznenađenje, ali i signal da se do kraja mora ići još odlučnije. Reagirali su podizanjem ritma i ostvarili sigurnu pobjedu na kojoj im čestitam.
Trener: Jovica Krasić







Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"