>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Državno prvenstvo 2004. - srijeda, 29. rujna 2004. u 19:40

4x JMB Palinić, Periša, Šare, Grubišić
U četvercu skul je ove godine bila izuzetno izjednačena konkurencija. Čak 8 čamaca je ove godine konkuriralo za medalje. To se potvrdilo u pred takmičenju kad su svi u obe kvalifikacijske grupe morali veslati maksimalno da bi ušli u finale. Naš četverac je zauzeo četvrto mjesto, 2 sekunde iza drugoga i sekundu iza treće plasiranog. Veslali su tehnički odlično i vrlo borbeno i nemam im što zamjeriti. Za mene je njihovo veslanje bilo ravno osvojenoj medalji i momcima treba odati priznanje na hrabroj borbi do posljednjeg metra trke. S obzirom da su oni prva godina mlađih juniora za očekivati je da će dogodine odigrati još značajniju ulogu u ovoj konkurenciji.

8+ JMB Gatara, Vukorepa, Lokas, Gverić, Lambaša, Polak, Borak, Čivljak, korm.Baljkas
Da mi je netko prije mjesec i pol rekao da ćemo na državnom prvenstvu uopće veslati osmerac ne bih mu vjerovao. U klubu imamo jedan stari «Karliš» koji već dugo kupi prašinu na polici. Trebalo je par dana raditi na njemu da ga osposobimo da se u njemu može trenirati. Sjeli smo u njega prvenstveno zbog toga jer se u osmercu veslanjem u četiri ili u šest može najbolje raditi na ispravljanju tehničkih grešaka.
Problem koji smo imali je tehnika veslanja kod pojedinih veslača. Kroz dvojce i četverce nikako nisu pokazivali zadovoljavajući napredak. Zamisao je bila da u bržem i komodnijem brodu pokušamo to ispraviti. Svakodnevnim radom to se pokazalo kao pun pogodak i na kraju kao logično rješenje nametnula se mogućnost da na državnom odveslamo osmerac.
Jednako je važno i to što su momci postali «klapa» tj. u čamcu je postojala odlična atmosfera koja je doprinosila da sve što rade, rade sa guštom.
U samu trku momci su ušli vrlo motivirano. Odveslali su vrlo borbeno i kvalitetno, i na tome im odajem priznanje. Za prvim su zaostali sekundu i pol što govori da je trka bila vrlo izjednačena. Postoji i izvjesna žal što nismo mogli zbog loših vremenskih uvjeta u Zagrebu bolje prilagoditi čamac (Mladost nam je posudila svoj Empacher, ovim putem im zahvaljujem) ali ne treba biti neskroman, momci su odradili odličan posao i pokazali da se na njih može računati i ubuduće.

4+ JMB Periša, Vukorepa, Lokas, Gverić, kormilar Baljkas
Četverac «sa» je plod osmerca. Izvadivši tri trenutno najjača veslača iz osmerca i pojačavši ih sa Perišom iz četverca skul dobili smo jednu vrlo solidnu momčad. Energetski su svi za svoj uzrast vrlo jaki, međutim postojala je opasnost ne uveslanosti jer je Periša čisti skuler koji do zadnjih desetak dana pred državno prvenstvo nikad nije sjeo na rimen. Osim toga Gverić je imao ozljedu ruke tako da smo u Zagrebu praktički prvi put sjeli u četverac. Već u pred takmičenju se pokazalo da problema neće biti i da će se četverac moći solidno odveslati. Finalna je trka bila za infarkt. Četiri izjednačene momčadi su se borile do samog finiša, tada je otpao JZD. Kaštela, Mladost i mi smo ušli u izjednačenu završnicu. Na kraju su Kaštela bila prva, mi drugi, a Mladost treća.
Momci su veslali vrlo borbeno. Kroz cijelu trku imali su odličan ritam, jedino je finiš po mom ukusu trebalo odveslati malo drukčije, ali to im ne mogu zamjeriti jer to nismo ni vježbali. U svakom slučaju odveslali su odlično i zaslužuju sve pohvale.
Trener: Milan Radečić


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"