>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 18. travnja 2007. u 23:20

Komentar nastupa juniora na Croatia Open Regati, Zagreb, 14.-15.04.2007.


Na ovoj regati postojala je obveza nastupa u samcima i/ili dvojcima bez kormilara, jer se radilo o kriterijskoj regati za veslačice i veslače koji žele konkurirati za sastav reprezentacije.
Procjenjujući da naša dva dvojca mogu ući u realizaciju kriterija, odlučio sam se za njihov nastup na ovoj regati.
Budući je bilo prijavljeno 15 posada prednatjecanja su bila organizirana u 3 skupine po 5 posada. U trci prednatjecanja posada M. Borak – L. Šare do pola staze ostvarila je drugu poziciju (koja vodi u finale), sa gotovo sigurnom prednošću pred posadom Sisekata iz Turske. Ipak, ta turska posada od pola staze skoro pa finišira, prelazi u vodstvo, koje smo pokušavali, ali nismo uspjeli dostići. Tako smo ostali bez finala A.
U trci B finala Leo i Marko nakon starta imaju drugu poziciju, tijekom staze vrše stalan pritisak na posadu Iktusa, prelaze je i uvjerljivo osvajaju prvo mjesto.
Posada S. Palinić – V. Krasić trku prednatjecanja vodili su i kontrolirali, ali ih je reprezentativna posada Turske u finišu prešla bez njihova naročita zalaganja da kroz cilj prođu prvi.
U finalnoj trci Stipe i Vlatko prvih 500 metara zauzimaju 4. poziciju, kroz trku uglavnom zadržavaju to mjesto, a onda zadnjih 500 m veslaju izuzetno brzo i uspjevaju prijeći posadu Gusara te osvajaju 3. mjesto nepunu sekundu iza posade Mladosti.
Na osnovu ovog rezultata direktor reprezentacije gosp. Igor Čulin slijedom kriterija za drugi dan je Stipu i Vlatka želio provjeriti u četvercu bez kormilara sa veslačima Gusara koji su bili u finalu četvrti. Smatrajući da su Leo i Marko u tom trenutku peti hrvatski dvojac (budući su u finalu bile dvije turske posade), direktoru sam izrazio mišljenje da prvoplasirana posada Iktusa ne kombinira, da drugoplasirana posada Mladosti i posada Gusara (2. i 4.) budu jedan, a naša dva dvojca drugi četverac. Uz suglasnost trenera tih posada, ne baš rado, direktor je prihvatio dio predloženog.
Nastup u četvercu nije opravdao zahtjevano. Trku su započeli vrlo loše, zaostatkom od 5 sekundi na 500 m što je krajnje negativno utjecalo na loš ritam tijekom ostalog dijela trke. Taj zaostatak u ostalom dijelu trke nije značajnije povećan. Zauzeli su četvrto mjesto zaostavši 7,01 sekundi iza prvoplasirane kombinacije. Ponavljam, trku su odveslali mnogo lošije nego sam očekivao. Ipak, svoj četvorici treba čestitati na primjernoj borbenosti!
Trener: Jovica Krasić


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"