>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentari - četvrtak, 19. travnja 2007. u 22:56

Croatia Open regata, 2007. - Komentar na nastup mlađih juniora

2- JMB – Andrija Grubišić - Marko Brkić - 3. mjesto
U ovoj disciplini momci su pokazali dva lica; ujutro u predtakmičenju su odveslali vrlo solidno, veslali su tečno, čvrsto, sa dobrim ritmom. Poslije podne u finalu veslanje je bilo neprepoznatljivo, čemu je svoj doprinos dao i vjetar, ali to nije neko opravdanje. Može i mora slijedeći put biti bolje.
4XJMB – Andrija Grubišić, Marko Brkić, Toni Klanac, Branko Ban – 5. mjesto
U kvalifikacijama su imali jaku grupu u kojoj su se trebali prilično potrošiti da bi ušli u finale, tako da je finalna trka odveslana dosta lošije. Opet se ponovio vjetar u krmu koji im očito ne odgovara. Malo je doprinio i novi čamac na koji se nisu priviknuli. Sve u svemu mislim da može znatno bolje.
Trener: Milan Radečić


Croatia Open regata, 2007. Komentar na nastup juniorki

Međunarodna regata Croatia Open 2007. je prva ozbiljnija provjera naših veslačica u ovoj sezoni. Za regatu sam prijavio naše dvije najbrže veslačice; Adrianu Trzin i Luciju Superinu koje su veslale prvog dana u samcu, a drugog u dvojcu na pariće.
Prvog dana broj prijavljenih samaca je bio 24 tako da je formirano šest grupa u kojima je prvoplasirana veslačica ulazila u finale A.
Adriana Trzin se nije plasirala u finale jer je u svojoj grupi prošla ciljem druga, a potom je i u utrci finala B prošla kao drugoplasirana, zaostavši 5 sekundi za prvoplasiranom veslačicom Ivom iz Dupina.
S Adrianinim veslanjem i plasmanom nisam zadovoljan. Mislim da je mogla pružiti veći otpor austrijskoj veslačici Berg u kvalifikacijama, te da u u trci B finala nije smjela dopustiti veslačici Dupina da je sredinom staze prestigne, jer je istu veslačicu na dosadašnje dvije regata Kupa Dalmacije redovito pobjeđivala.
Lucija Superina je u polufinalu imala lakšu grupu, pa se sigurno plasirala u finale.
U finalnoj utrci se nije najbolje snašla, te je ciljem prošla posljednja zaostavši mnogo za veslačicom C. Schonthaler, inače osvajačicom medalje u dvojcu na pariće na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu za juniore i juniorke.
Ova regata je pravo mjerilo vrijednosti naših veslačica. Najbolje se snašla veslačica Korane M. Milošević, a solidna je bila i veslačica Mladosti K. Valentić.
Ako Lucija i Adriana misle konkurirati za juniorsku izbornu vrstu trebaju pokazati više htjenja i želje da se nadmeću i treniraju po samcima. Mislim da su prvog dana previše mislile na utrku narednog dana (dvojac na pariće), a ne na utrke samaca koje su veslale.
Narednog dana (nedjelja) Adriana i Lucija su veslale u dvojcu na pariće. Sigurno su se plasirale u finale, te u finalnoj trci prošle ciljem kao drugoplasirane iza vrlo dobrih (mislim u svjetskim okvirima) veslačica novosadskog Danubiusa.
Adriana i Lucija su trenutno naš najbolji dvojac i motivirane su da veslaju zajedno.Kroz ovu sezonu će još napredovati, ali mislim da taj napredak neće biti dovoljan da ispune normu za juniorsku izbornu vrstu, pa bi trebalo pokušati konkurirati kroz neku drugu kombinaciju dvojca na pariće ili npr. kroz četverac na pariće sa veslačicama npr. I. Baicom i K. Valentić.
Mislim da je ova regata bila vrlo kvalitetna sa nizom odličnih posada u juniorskoj kategoriji.
Trener: Nikica Blažević




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"