>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 25. travnja 2007. u 22:31

3. REGATA DALMATINSKOG KUPA, DUBROVNIK, 2007.

Lijepo vrijeme, dobra hrana, prosječan hotel na lijepom mjestu, Stradun, vrućina, veslanje, Neum obilježili su naš izlet u Dubrovniku. Boravak u hotelu prošao je bez značajnije štete, ako ne računamo malo glasnije pričanje u 00.30 sati, i slične nepodopštine.
Kada se zna da čak četiri ekipe nisu osvojile bodove onda sve skupa nije neko zadovoljstvo, više neka muka i grop u grlo. Stalno pravdanje samom sebi sve je to zbog kolektora, pontona i bolesti.
Vjerujem da ćemo do kraja sezone otkriti i ostale razloge, ipak loših rezultata, kako ih ne bi na godine ponovili.
Nastupe kadeta komentirati ću redom kako su nastupali:
4xKAM Luka Horvatović, Tibor Rak, Rozario Matošin, Mihovil Petković
Skoro najbolje što sada imamo. Ovaj put smo pobijedili uvjerljivije s veslanjem koje je također bilo bolje. Ritam je bio bolji, tempo oko 34 zaveslaja u minuti. Ono što nije dobro jest loše veslanje Zadrana i njihov mali zaostatak uz šopavanje i lošu tehniku. Stoga je očito da našem četvercu preostaje da se nadebljaju barem do 62 kilograma, u prosjeku , kako bi omogućili kakav takav napredak do prvenstva države.
1XKBM Filip Reškov
Napredak je vidljiv bio i prije regate u Dubrovniku. Drugo mjesto je samo potvrda boljeg veslanja, Filip je zavrijedio radom i bolju medalju. Ima tu još rezerve i vjerujem da bi zlato moglo pasti možda već u Makarskoj Bilo bi nam lakše da dođe ponton, ali ne možemo baš sve tražiti. Niti Filip nije osvojio bodove???
1XKBM Ivan Kuvač
Uključio sam još jednog veslač u sezonu i to je dobro. Ivan je ostvario zacrtan cilj, a cilj je bio doći do cilja. Tukao je jednog veslača i skoro još jednog za prvi put. Znajući kako je prošla ova zima i sve što je iza njega moramo biti zadovoljni.
1XKAM Dino Baljkas
Vjerojatno sam postao nestrpljiv jer nikako da taj zaveslaj bude po mom guštu ili bolje kazano da se odvesla utrka da drugi zaostane 30 sekundi. Prihvaćam bolest i sekret u grlu, ali sve to traje predugo. Prevelike su mogućnosti da bi drugom dali šanse da razmišlja o Dinu kao poraženom. Da ne bude sve loše treninzi kao u srijedu govore o Dinovim ogromnim mogućnostima koje ćemo do državnog osnažiti.
2XKAM Domagoj Babić, Josip Kuštera
Prvi izlazak na vodu i zaostatak od preko 30 sekundi bez bodova. To je loše i tu nema rasprave. Zasigurno bi bilo bolje da smo trenirali barem jednom, ali zaostatak je ogroman. Bez povozitosti u skifu ne trebamo očekivati ništa dobroga. Čestitam na trudu no krajnji rezultat je nije dobar Realno bi bilo treće mjesto i zaostatak do najviše 10 – 15 sekundi. Idemo dalje . Sezona još nije niti blizu gotova.
2XKAM Branimir Plenča, Kristijan Juras
Izgubiti drugo mjesto u finišu vjerojatno je posljedica naših boljki koje sporo ispravljamo. Ipak, veslanje je općenito bilo puno bolje. Očito da je ovaj brod bolje legao. Veslanje, posebno Brane, je lakše, jednostavnije. Finiš nije bio dobar, ali veseli me vidljivi napredak. Napredak koji će biti ograničen redovitošću ispod 65% što nije dostatno za neka veća očekivanja osim borbe za medalju u Dalmaciji.
2XKBM Roko Baljkas, Ivan Bumbak
Ne znam niti sam zašto sam se toliko naljutio na Ivana i Roka. Ne jedna nego cijela serija šopa jednostavno nije prihvatljiva. Možda bi i bila da Ivan tako vesla na treningu. Ivan tako ne vesla niti bih ja dozvolio nastup s tako lošim veslanjem. Do prve šope bilo je vrlo dobro. Nakon toga jedno veliko mučenje i još jedno razočaranje za njih i mene. Naravno ovakvo veslanje nije prihvatljivo pa će već na idućoj regati biti izmjena. Očekujem i nadalje da obojica nastave savjesno i motivirano trenirati.
Trener: Robert Baljkas




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"