>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentari - petak, 4. svibnja 2007. u 00:09

Izvješće sa treće regate za Kup Dalmacije, Dubrovnik, 21.04.2007.

Kao i na prethodnim regatama Kupa Dalmacije i na ovoj regati su nastupile iste posade, sa identičnim uspjehom.
Na ovoj regati naše ženske posade su pobjedile u svim disciplinama u kojima su nastupile: 2xJŽA, 1XJŽA, 2XJŽB, 1XSŽ.
2XJŽB – Matea Slavica – Veronika Burazer
U malobrojnoj konkurenciji, od tri posade, one su prošle ciljem prve. To se od njih i očekivalo, premda imam primjedbe na tehničku izvedbu. Prava provjera njihove kvalitete je regata Otvorenog prvenstva Zagreba.
2XJŽA – Adriana Trzin – Lucija Superina
U konkurenciji tri posade ciljem su prošle prve, pobjedivši solidnu posadu V.K. „Dupin“.
Od ove posade se pobjeda i očekivala. Obje veslačice imaju još prostora za napredak, samo kad bi se potpuno posvetile veslanju.
1XJŽA – Adriana Trzin
Veslala je u nešto većoj konkurenciji, pobijedila, i tako popravila narušen dojam s utrke samaca koju je veslala na Croatia Open regati.
1XSŽ – Marijana Bukić
U konkurenciji triju samica prošla je ciljem prva. Konkurencija koju je imala na ovoj regati nije pravo mjerilo njene vrijednosti, jer u hrvatskim okvirima postoji određen broj kvalitetnijih seniorki koje ne veslaju na regatama Kupa Dalmacije.
Trener: Nikica Blažević

Treća regata Kup Dalmacije, Dubrovnik, 21.04.2007.

4XJMB – Grubišić, Brkić, Klanac, Gulin – prvo mjesto
Po treći put se ponovila ista situacija. Momci su odveslali dugo i snažno sa dobrim ritmom i na kraju ostvarili veliku prednost. Sve čestitke na dobrom veslanju.
1XJMB – Ivica Ban – četvrto mjesto
Po vrlo zahtjevnom vremenu, naročito za skifiste (valovi i vjetar u provu) Ivica se nije baš najbolje snašao. To je i za očekivati, s obzirom da je jako malo izlazio u skif. Ipak, zaostatak za prvim je bio prevelik. Međutim Ivica je jako marljiv i prije, ili kasnije, će doći na svoje.
Trener: Milan Radečić


Komentar nastupa seniora i juniora na 3. Regati Kupa Dalmacije, Dubrovnik, 21.04.2007.

1XSM – Marko Tekić
Iz dvojca na pariće u kojem je veslao prethodnu regatu, zbog Nikine bolesti, prešao je u skif. Kako je u pripremama za ovu regatu bilo dosta propusta nije se očekivao bitno bolji nastup. Trudio se, dao maksimalno i zauzeo treće mjesto.
2-JMA
I na ovoj regati veslala su dva dvojca. Slijedom plasmana ostvarenih na prethodnim natjecanjima (regate Kupa Dalmacije i Croatia Open) završena je i ova regata.
Još jednom oba dvojca su u prvom dijelu zaostajala, a kroz sredinu staze nadoknađivala propušteno. Upravo kroz sredinu staze, nešto prije nego na prethodnim regatama, posada Palinić-Krasić ušla je u pravi ritam i prešla u vodstvo. Sigurnim veslanjem prema kraju trke samo su povećavali prednost i ostvarili uvjerljivu pobjedu. Takvo veslanje posada Šare- Borak nije postigla, teško su se snalazili, a u završnici uz dosta napora došli do trećeg mjesta.
2XJMA – Ivan Baranović-Ivan Pezić
Ovaj nastup, zbog nešto težih uvjeta na stazi, za dva Ivana bio je zahtjevniji. Veslanje sa prve regate nisu ponovili, odveslali su dosta nesigurno, pa su i plasman imali lošiji nego na prvom nastupu. Zauzeli su treće mjesto.
1XJMA – Luka Grubišić
Za veslati u skifu po uvjetima kakvi su bili na stazi potrebno je puno više iskustva i sposobnosti nego ih Luka ima. Bio je četvrti.
1XJMA – Nino Mikulandra
Ninu je ovo bilo prvo natjecanje u kojem mu je zadatak bio doći do cilja bez prevrtanja. Zadatak je ispunio, zauzeo je četvrto mjesto.
8+JMA – Marko Borak, Leonard Šare, Stipe Palinić, Vlatko Krasić, Luka Grubišić, Ivan Pezić, Branko Ban, Ivan Baranović, kormilar Marko Pulić
Kao i u dvojcima zaostajanje nakon starta brzo su nadoknadili, a u daljnjem tijeku ostvarili prednost koju su prema kraju samo povećavali. Za naglasiti je da je ovo treća i najuvjerljivija pobjeda, a da je ostvarena u čamcu koji su nam posudili domaćini iz V.K. „Neptun“. Po završetku trke prijatelji Maro i Pavo čestitajući na pobjedi u šali su mi kazali: „ Mislili smo da nam čamac više nije tako brz!“.
Trener: Jovica Krasić

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"