>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentari - petak, 4. svibnja 2007. u 00:13

Komentar nastupa na Inter City regati, Zagreb, 28.-29.04.2007.

Iako ova regata nije kriterijska interes mi je bio, nadam se kao i ostalim trenerima čije su posade veslale, još jednom pokazati vrijednosti upravo u dvojcima. Od posada koje su na Croatia Open regati svojim nastupom zavrijedile pozornost nedostajala je samo posada Gusara.
Kroz trke prednatjecanja obe posade bez posebnih poteškoća ušle su u finale.
U finalnoj utrci ponovo je bolji nastup ostvarila posada Palinić –Krasić. Oni su, za razliku od svih do sada odveslanih trka, imali dobar start i ulazak u trku. Nešto čvršćim veslanjem kroz sredinu staze su ih prošle posade Mladosti i Iktusa, pa je završnica opet bila zanimljiva.
Pobjedila je Mladost (6.52,52), drugi je bio Iktus (6.54,93), treća je bila posada Palinić – Krasić (6.56.88), četvrta naša druga posada Šare – Borak (7.02.46), peta druga posada Iktusa (7.06.11), a šesta posada Trešnjevke (7.16.68).
Iz ostvarenih rezultata je vidljivo da dvojci postižu značajne brzine. Upravo na osnovu ovih rezultata sa trenerom Iktusa, gosp. Steinerom (budući su Mladost i Gusar na osnovu dogovora sa Croatia Open regate formirala četverac), dogovorio sam nastup u dva četverca prema rezultatima dvojaca.
Trka četveraca bila je izjednačena do pola staze kada je četverac Mladost-Gusar počeo izlaziti i ostvarivati prednost.
Bez posebne namjere opravdavati značajan zaostatak za pobjednicima treba reći da se trka lomila upravo pri kontra vjetru, a naša kombinirana posada je lakša, nešto energetski slabija, s iscrpljujućim utrkama prethodnog dana, a sve to još i uz dva odmorna veslača u konkurentskoj posadi.
Drugi kombinirani četverac nije se ravnopravno uključio u trku. Veslao je inferiorno i osvojio je treće mjesto.
2XJMA – Ivan Pezić – Ivan Baranović
Dvojac na pariće, posada za koju sam već rekao da je veslaju ne primarno skul veslači, trku prednatjecanja završio je na četvrtom mjestu, čime nisu ušli u finale. U njihovom veslanju uz neke tehničke nedostatke nedostaje čvrstoće, posebno prema kraju zaveslaja.
Trener Jovica Krasić

Komentar Inter City regate, Zagreb,28.-29.04.2007.

4XJMB – Grubišić, Brkić, Klanac, Gulin – treće mjesto
U ovoj disciplini smo bili svjedoci sjajne i neizvjesne trke do samog kraja, zato svim akterima treba odati priznanje na borbenosti i želji za pobjedom.
Poslije odličnog starta izletjeli su sa prednošću od oko dužine čamca i vodili sve do 1500 metara, kad su počeli gubiti prednost i na kraju završili kao treći. Vrlo sam zadovoljan veslanjem; veslali su dugo, snažno i skladno. Tempo je bio 30-32 zaveslaja što je bilo 3-4 zaveslaja niže od konkurencije, međutim u ovom trenutku se ne može bolje, a da se ne izgubi ritam. U narednom periodu ćemo svakako poraditi na tome. Što se tiće samog finiša očito nije bilo snage, jer su se potrošili kroz sredinu staze, a čini mi se da su u zadnjih 500 metara staze jedan i dva bile u povoljnijem položaju (zavjetrina), no bez obzira na to čestitam Croatiji i Trešnjevci.
Trener: Milan Radečić

Izvješće sa veslačke regate Inter City- 2007.

Na Otvoreno prvenstvo grada Zagreba vodio sam one posade koje su osvajale prva mjesta na regatama Kupa Dalmacije, a to su:2XJŽB, 1XJŽA, 1XSŽ i kombiniranu posadu 2XJŽA. Ovo je za mene bila jako domaća regata gdje su i reprezentativne posade i one koje tome teže tražile potvrdu svoje vrijednosti.
Sigurno da je za mene interesantna bila utrka kombinirane posade dvojca na pariće Trzin – Baica (V.K. „Dupin“), te utrke samaca juniorki.
2XJŽB – Matea Slavica – Veronika Burazer.
Nakon velike borbe u finalnoj utrci ciljem su prošle treće. Djevojkama sam rekao da bih bio zadovoljan kada bi osvojile medalju, ali sam se ipak nadao da bi se mogle više približiti vodećoj posadi.
U kvalifikacijskoj utrci su pobjedile u svojoj grupi, ali se nisu znale sačuvati za finalnu trku koju su veslale istog dana. Kako je Matea slabo (malo) trenirala kroz pripremni period, to se moralo negdje osjetiti.
Obje veslačice imaju mnogo prostora za napredak, samo treba mnogo više raditi.
2XJŽA – Adriana Trzin – Iva Baica
Ovo je prvi put (nadam se ne i posljednji) da se kombiniramo sa našim susjedima iz Tisnog, koji isto njeguje žensko veslanje. Do ideje smo došli na osnovu izjednačene utrke po samcima, te nešto slabijem rezultatu u istoj disciplini naše druge veslačice, inače JŽB, (Lucija Superina).
Kombinirana posada prošla je ciljem prva. U prvom dijelu utrke napravile su veliku razliku u odnosu na ostatak posada, da bi u drugom dijelu popustile. Rezultat 7.36 nije nešto posebno dobar, ali nije ni slab u odnosu na početak sezone. Trebalo bi se još uveslavati, a pravu vrijednost vidjet ćemo na jakoj regati u Minhenu.
1XJŽA – Adriana Trzin i Lucija Superina
Adriana je u kvalifikacijama imala takvu grupu da se bez mnogo zamora plasirala u finale. U finalnoj trci, sa jakim vjetrom u pramac, prošla je ciljem prva, sa velikom prednošću u odnosu na ostale cure.
Poslije ove utrke stvarno mi nije sve bilo jasno: Adriana nekad briljira, a nekad podbaci.
Veslačica Korane Milošević nije se najbolje snašla po vjetru, te je u trenutku kad ju je Adriana pretekla, a Baica je sustizala, uslijedilo prevrtanje.
Baica je inače odlično odveslala prvi dio staze, ali je popustila u drugom dijelu.
Veslačica Mladosti Valentić je slabo odveslala utrku.
U utrci sam najzadovoljniji bio Adrianinim zalaganjem i borbenošću. Ona može još napredovati u tehničkoj izvedbi, ali samo ako se potpuno posveti veslanju.
L. Superina je mlađa juniorka, te u dublu sa Adrianom postiže dobre rezultate, međutim bez njene želje za dokazivanjem u samcu neće nikada ući u ozbiljno razmatranje za kombiniranje u bilo kojoj reprezentativnoj posadi.Ona je na ovoj regati imala tešku grupu i nije se plasirala u finale. Zaostatak za vodećima je bio velik čemu je možda opravdanje što je bila bolesna (što sam saznao tek danas).
Sigurno je da od nje još ne tražim maksimalni intenzitet kroz treninge, ali sam pristup stremljenju visokim rezultatima trebao bi biti drugačiji: spomenuta veća želja za dokazivanje po samcima, ali i pažnje oko ishrane što je kod Lucije potpuno zanemareno.
1XSŽ – Marijana Bukić
U svojoj kvalifikacijskoj grupi lako se plasirala u finale. U finalnoj utrci prošla je ciljem kao petoplasirana.
Prvi dio utrke veslala je dobro, držeći treću poziciju, a u drugom dijelu utrke popustila je, te dozvolila da je pretekne veslačica Mladosti K. Šebetić
Nadao sam se da bi Marijana u ovakvoj konkurenciji moga da se bori za treće mjesto, ali izgleda da se preforsirala u prvom dijelu staze.
Poslije ove regate, u dogovoru sa trenerima Mikšićem i Babićem naša veslačica Trzin veslat će naredni tjedan na međunarodnoj regati u Minhenu u kombiniranom dvojcu na pariće sa I. Baicom, te u kombiniranom četvercu na pariće sa I. Baicom, K. Valentić i P. Barlović.
L. Superina veslat će na istoj regati u samcu za mlađe juniorke.
Poslije te regate neke stvari će biti mnogo jasnije, premda nemojmo nikako zaboraviti da je za pravi uvid u kvalitetu posada još rano govoriti.
Trener: Nikica Blažević





Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"