>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 9. svibnja 2007. u 21:41

Izvješće sa međunarodne juniorske regate u Minhenu


Na osnovu rezultata regata održanih na domaćoj stazi odlučio sam u suradnji sa trenerima Dupina (D. Babić) i Mladosti (D. Mikšić) prijaviti kombinirani dvojac na pariće A. Trzin- I. Baica, te kombinirani četverac na pariće K. Valentić, A. Trzin, I. Baica, P. Barlović za međunarodnu juniorsku regatu u Minhenu.
Ta regata ima renome vrlo jake regate, a ja je još zovem i „malo juniorsko svjetsko prvenstvo“.
Ja i ostali treneri smo znali da će biti vrlo teško nešto značajnije napraviti, ali smo željeli vidjeti koliko naše najbolje juniorke vrijede u tim svjetskim okvirima, te što nam je činiti dalje.
Prijavio sam još i L. Superinu (kao mlađu juniorku) u samcu. Ona se pokušala nametnuti kroz samac u juniorskoj konkurenciji, ali joj to još nije uspjelo.
Kombinirane posade juniorki imale su vrlo kratke zajedničke pripreme, te su potom krenule u Minhen.
Izvješće o veslanju pojedinih posada poćet ću, kao uvijek, od najmlađih.
1XJŽB – veslala je Lucija Superina. Ona je jedna od naših najboljih veslačica u tom uzrastu. Ove sezone uglavnom nastupa u 2XJŽA sa klupskom kolegicom A. Trzin, te osvaja prva mjesta na domaćoj vodi. Slabije rezultate postiže u samcu u istoj konkurenciji.
Na ovoj regati je veslala samo prvog dana, gdje je uvrštena u drugu grupu koja se sastojala od još pet veslačica iz njemačkih klubova. U svojoj je grupi osvojila dobro drugo mjesto s malim zaostatkom (obzirom na disciplinu) u odnosu na prvoplasiranu.
Lucija ima mnogo prostora za napredak, a osnova za to je potpuna posvećenost veslanju i školi, dok bi sve ostalo trebalo biti na margini. Sa njenim nastupom sam zadovoljan.
2XJŽA - veslale su A. Trzin (Krka) i I. Baica (Dupin). Ova posada je sastavljena na temelju rezultata postignutih po samcima, na domaćim regatama. Radi se o dvije visoke i vrlo snažne veslačice koje ipak energetski nisu na svjetskom nivou, a i rezultatski po samcima zaostaju za svjetskom razinom.
Po rezultatu i velikoj razlici u odnosu na ostale posade (u prvom dijelu staze) na Inter City regati, ipak su skrenule pozornost na sebe i dale do znanja nama trenerima da ipak moramo od nečeg krenuti.
Na regati u Minhenu veslale su prvog dana u jakoj konkurenciji. Ukupno je bilo šest grupa tako da su se prvoplasirane plasirale u finale, a drugoplasirane u malo finale. Naše veslačice su veslale u petoj grupi u kojoj je ukupno bilo tri posade. Ciljem su prošle treće, sa povečim zaostatkom za prvoplasiranom posadom (15 sec.) Kažu da su imale malih problema pri startu, što nikako nije opravdanje za toliki zaostatak. Mislim da je problem u tome što obje veslačice veslaju više na „silu“. Brzina im nije, ili još nije, dovoljna da se koliko toliko mogu nositi sa posadama drugih zemalja.
4XJŽA – veslale su K. Valentić (Mladost), A. Trzin (Krka), I. Baica (Dupin), P. Barlović (Mladost).
Ova posada je formirana na osnovu male razlike u utrci dvojaca na pariće na Inter City regati.
Nakon dvodnevnih priprema u Tisnom uvidio sam da ovaj čamac ima bolji ritam od dvojca na pariće (A. Trzin-I. Baica), a tome mislim da doprinosi veslačica Valentić koja je ozbiljna i borbena štrokerica.
Na regati u Minhenu veslale su drugog dana, u jakoj konkurenciji. Ukupno su bile dvije grupe, tako da su po tri prvoplasirane posade ulazile u finale. Naša se posada nije plasirala u finale. U svojoj su grupi zauzele petu poziciju, pobjedivši posadu Švicarske. Zaostatak za prvoplasiranom posadom bio je velik (22 sec.), ali mogli bi smatrati olakotnom okolnošću to što je ovo ovoj posadi bio prvi nastup, kao i što su unaprijed razmišljale o popodnevnoj utrci B finala (u kojoj im je i bilo mjesto).
U utrci B finala posada je pokazala da se u Minhen ipak nije došlo uzalud. Mi treneri bili smo zadovoljni kako njihovim veslanjem, tako i plasmanom. U malom finalu prošle su ciljem četvrte, s malim zaostatkom za drugoplasiranom i trećeplasiranom posadom, te zaostatkom od 6 sec. za prvoplasiranom posadom francuske reprezentacije.
Upravo ova utrka pokazuje da možda postoji „svjetlo na kraju tunela“, ako se u sastavu posade izvrši zamjena jedne veslačice sa jednom od naših najboljih juniorskih veslačica M. Milošević.
Mislim da bi pametnim i trezvenim odlukama i uz dosta rada mogli dovesti djevojke do nastupa na juniorskom prvenstvu, gdje bi svoj odlazak opravdale ako bi se plasirale u malo finale.
Trener: Nikica Blažević

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"