>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Brno - četvrtak, 17. svibnja 2007. u 21:48

Danas je naša Adriana zajedno s Ivom iz Tisnog i njenim trenerom Babićem pošla u Zagreb kako bi prije sutrašnjeg odlaska u Brno mogle na Jarunu napraviti barem jedan trening u 4X. U Zagrebu će im se, naime, pridružiti Kristina i Marcela. Nadamo se da će taj sastav već na regati u Brnu naznačiti svoj potencijal. Odmah recimo kako smatramo kako bi svaki zaostatak manji od 15 sekundi za prvoplasiranom posadom značio da se cure uz zajednički rad mogu nadati borbi za plasman u finale u Pekingu, odnosno u konačnici plasman na barem 8. mjesto na tom S.P.-u. Svoje mišljenje temeljimo na:
-solidnim ergometarskim rezultatima koje su 3 od njih 4 pokazale ove zime,
-vrlo dobrim antropometrijskim značajkama,
-vrlo dobroj štrokerici,
-činjenici da bez pravog zajedničkog treninga odlaze u Brno i da bi po logici stvari svaki idući nastup trebao biti sve bolji i uvjerljiviji,
-mogućnost stvaranja zajedničkog duha u sastavu koji je, po riječima očevidaca, već bio pokazan na regati u Minhenu,
-mogućnosti budućih nastupa u sasvim novom Filippiju s wing-karbonskim izbočnicima koji je „Krka“, zajedno s veslima, kupila baš za ovakav slučaj.
Nadalje, vjerujemo kako bi napredak posade bio zajamčen radom na njihovu uveslavanju našeg trenera Blaževića čije su posade baš u ovoj disciplini doslovno neprikosnovene u Hrvatskoj već niz godina, te njegovom suradnjom s trenerom Babićem iz Tisnog čiji bi se temperament mogao savršeno uklopiti u ovu, nadamo se lijepu, priču hrvatskog ženskog veslanja. Naravno, mi u Krki spremni smo curama ponuditi uvjete kakve tako vrijedne veslačice i zaslužuju! Treba reći kako se nadamo da će biti toliko pameti i da se neće ponoviti glupost od lani kada je bila na vlas ista situacija. Sjetimo se, onda je (blago rečeno) tvrdoglavost jednog trenera praktično upropastila mogućnost nastupa u 4X JŽ, te plasman posade koji bi sasvim sigurno bio bolji nego što su to bili plasmani ženskih 1X i 2X. Na žalost se i ove godine u Minhenu (opet!) neodgovornom pojedincu dopustilo da bude tvrdoglav. Kao posljedicu imamo situaciju da je Brno prvi ispit 4X u ovom sastavu, a zapravo je već Minhen bio prava prilika za to!
Sutra, dakle, Kristina, Adriana, Iva i Marcela odlaze u Brno. Želimo im sreću uz poruku da u svaku trku uđu beskompromisno s ciljem borbe do zadnjeg atoma snage i za svaku sekundu. Očekujemo da će iznenaditi neupućene u hrvatskoj veslačkoj javnosti okrenutoj uglavnom nastupima muških posada, (kao da su ženske i muške medalje različitog sjaja). Kad već spominjemo muške posade podsjetimo da u Brno odlaze i naši momci u 1X, 2X i 2-. Vjerujemo u njihove dobre plasmane kojima će na mutnoj vodi moravskog jezera umnogome vizirati svoje karte za Peking!

Aspiriniks



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"