>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar nastupa u Brnu - petak, 25. svibnja 2007. u 00:46

Par dana nakon povratka s žalosnog izleta u Brno trener V.K. „Tisno“ Dražen Babić dostavio nam je svoje, poprilično „umiveno“, viđenje nastupa ženskog 4X. Stvar nije slutila na dobro već onda kad smo čuli da su se cure, umjesto da se napravi „normalan“ trening, u četvrtak pred polazak u Češku samo kratko provozale po zagrebačkom carstvu lopoča. Zašto je tome bilo tako kad su i Adriana i Iva došle ranije u Zagreb baš radi zajedničkog uveslavanja? Je li realno da 4 najbolje hrvatske juniorke ne mogu korektno odveslati dvije utrke? Koliko su uopće neke od tih djevojaka bile svjesne da su došle na značajno natjecanje? Po ozbiljnosti pristupa i samog nastupa u Brnu trebale su se ugledati na muški 2- i 1x kojima čestitamo da vrlo dobrim nastupima. Pitanja je mnogo, no neka i prof. Babić kaže svoje:

Međunarodna regata u Brnu


Nakon regate u Munchenu na kojoj je nastupio naš kombinirani 4XJŽA i relativno zadovoljni prikazanim veslanjem i rezultatom pokušali smo ojačati posadu veslačicom M. Milošević. Usput ona na istoj regati u samcu nije imala zapaženi nastup.
Međutim zbog otpora trenera V.K. „Korana“ prema ideji 4xJŽA vikend iza regate u Munchenu pristupilo se testiranju ( !!??) mogućeg 2xJŽA uz pretpostavku (trener Korane) da je kombinacija Milošević, Trzin kvalitetno puno ispred Valentić, Baica (preko 8 s na 1000 m) i da zbog te (pretpostavljene) razlike nema smisla veslati četverac, odnosno odbijala se uopće ideja o četvercu tako da smo ja i moja veslačica bili korak od rastavljanja broda i povratka u Tisno iste večeri. Na kraju je ipak postignut dogovor, pošto smo već svi na okupu, da se testiraju sve kombinacije dvojaca pa da se nakon toga donese odluka ( pretpostavljam o najboljem dvojcu!). Veslalo se na dionici od 1000 m “svaka sa svakom”. Kombinacija Milošević-Trzin bila je 22 stotinke sekunde brža od kombinacije Valentić-Baica , a razlike sljedećih kombinacija su bile dvije odnosno pet sekundi. Kada su se zbrojili rezultati odnosno razlike dobila se ljestvica po kojoj se dalo isčitati da je najkvalitetnije odveslala:1.Valentić ,2. Trzin ,3. Milošević,4. Baica. Sa Jaruna se otišlo bez dogovora o sastavu posade-a.
Odluka o veslanju četverca donesena je naknadno, te smo u Brno otputovali nakon dvadeset minuta odveslanih u četvrtak predvečer na Jarunu. Jaka konkurencija trebala je biti dodatan motiv našim mladim veslačicama za dokazivanje (tri posade DRV-a, Rumunjska, Češka i posada Potsdamera).
U subotu se veslalo u uvjetima bez vjetra. Na cilj su došle pete ispred Čehinja i Rumunjki uz vrijeme 7:12 i zaostatak za prvom posadom od 22 sekunde. Rezultat je bio malo razočarenje budući da ni postignuto vrijeme ni zaostatak za prvim Njemicama nije pokazao ubrzanje četverca, dapače ! Veslalo se bez ritma uz niski tempo 29-30 zaveslaja.
Sutra se veslalo u istoj konkurenciji, odnosno samo bez posade Potsdamera. Uz vjetar u provu i veliku vrućinu naš četverac je ponovio loše veslanje od subote, niski tempo i još veći zaostatak iza prvoplasirane ekipe.
Na kraju nakon nekoliko dana provedenih sa našim veslačicama ne mogu se oteti dojmu da nisu sve zdušno prionule uz ideju četverca, te da neke od cura imaju i “plan B”. Nedostajalo je motiva i ekipnog duha, a bez toga teško možemo očekivati kvalitetniji rezultat. Jezikom brojki sažeo bih naš nastup u Brnu ovako: 3+1 nije baš uvijek 4.

Dražen Babić , prof.

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"