>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 30. svibnja 2007. u 00:00

KOMENTAR REGATE U MAKARSKOJOvaj put smo zaista daleko bili od zadovoljstva nakon regate. Već na odlasku iz Šibenika nekolicina veslača je iz razno raznih razloga ostala doma. Među njima je i Luka pa smo malo mijenjali posade. Krenimo redom:
1XKAM - Dino Baljkas
I kao roditelj i kao trener ukazujem mu na određene bitne sastavnice svakog uspjeha. Za sada ne nalazimo pravi put da to veslanje koje Dino prikazuje bude u skladu s njegovim velikim mogućnostima. U tom sivilu njegovih nastupa koji su daleko od mogućnosti pridodali smo još jedan prosječan nastup. Uza sve kritike ja vjerujem da ćemo nakon kraja školske godine moći se posvetiti u potpunosti veslanju i ostvariti planirano.
2XKAM - Filip Reškov - Branimir Plenča
Dvoje školskih kolega nije baš odveslalo dobru utrku. Dok kod Dina imamo neke druge probleme ovdje se radi o čistoj plovnosti broda koja nije prisutna. Mučimo se s osnovnom tehnikom što sam pokazao i na video zapisima. Ova regata je za obojicu samo jedan mali korak koji nije u skladu s željama. Ono što mora biti vodilja u veslanju jest upornost i unutarnja motivacija da se istraje u treningu.
2xKAM - Domagoj Babić - Josip Kuštera
Suci su kazali nisu uhvatili medalju na našu žalost. Veslanje koje pokazuje napredak nije, također, ono što bi željeli. Htjenje je pokazano i borbenost, uz tehniku kakvu imamo, no pravog veslanja još nema. Očekujem kao i kod Filipa i Branimira da će dolazak pontona i veći broj treninga na vodi konačno pokrenuti čamac kako je realno za očekivati.
2XKBM - Roko Baljkas - Ivan Bumbak
Sada ovo već prelazi u stadiji kronične slabosti . Treća utrka izgubljena zbog, po meni, neopravdanih i neshvatljivih šopa koje nas jednostavno zaustave. Veslanje je bilo, do serije šopa, vrlo dobro. Veslanje čak i bolje nego sam očekivao i onda. I onda s desi slabost, pa još jedna i gotovo. Još jedna medalja je zasluženo pripala drugima koji su bolji od nas. Iako sam bio ljut na Ivana kasnije sam ga pokušao ohrabriti da ne odustaje od svega. Drago mi je što je Ivan borac i što nastavlja dalje, a Roka je ljutnja prošla.
4XKAM - Tibor Rak, Rozario Matošin, Kristijan Juras, Mihovil Petković
Drugo mjesto iza Zadrana s novim veslačem za mene je uspjeh. Veslali su u okviru svojih mogućnosti, bez šopa, na teškoj stazi koja nije nama baš draga. Borili su se imali i finiš. Ono što je najvažnije da je Kristijan sve više dio ekipe unatoč lošijem veslanju u skifu. Sada nam ostaje put prema Jumbovoj regati i onda državno da nađemo pravu i najbolju kombinaciju.
Tibor je odustao od veslanja, a ja sam odustao od nagovaranja da ostane s nama. Žao mi je nakon tri godine treninga. Uvijek sam pokušao mlade veslače doživljavati kao ozbiljne osobe, pa tako i ovu Tiborovu odluku doživljavam.
TRENER:
Robert Baljkas


Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"