>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - petak, 8. lipnja 2007. u 10:22

KOMENTAR JAMBOVE REGATE

Nakon proteka nekoliko dana od povratka iz Zagreba, te konačno nestanka promuklosti evo viđenja nastupa kadeta na regati u Zagrebi. Vrijeme nam je bilo naklonjeno. Barem nije bilo kiše kao lani, pa bi trebali biti zadovoljni, valjda. Kadeti su veslali ukupno 18 trka od kojih su neke bile za pamćenje, ali neke su bile za brzi zaborav. Ono što jest dobro jest njihovo zalaganje, motivacija, borbenost da ostvare što bolji rezultat
Odmah na početku moram kazati da ću zatražiti da se utvrdi kako je moguće da u kategoriji kadeti B, skif, trener kluba prijavi dvojicu 1994. godište, od kojih je jedan pobijedio u Zagrebu u skifu. Ono što mi je krivo što sam bio upozoren na te činjenice, ali sam Rokove primjedbe zanemario.
1xKBM Roko Baljkas
Treće mjesto, a čeka nas još jedna godina u kategoriji kadeta B prema Pravilniku VS Hrvatske. Roko je pokazao izuzetnu borbenost i trud, a ja sam bio malo zločest pa sam ga zadirkivao prije utrke. Vrlo dobro napreduje čak mislim da postaje nestrpljiv iako mu ja stalno tvrdim da njegovo vrijeme tek dolazi. Naravno odmah se usporedio s bratom prije dvije godine. Braća, što reći?
1xKAM Branimir Plenča
Odlazak u Zagreb za Branu je trebao biti prvo nagrada za sav trud koji ulaže da bude što bolji. Trud da i pokazani rezultati budu dovoljno dobri da motivacija nikad ne bude upitna za nastavak treninga. Branimir je u Zagrebu, realno, pokazao da čamac ne ide dobro, te da napredovanje ne ide očekivanim tempom. Naravno, najlakše je odustati. Odličan primjer u klubu je Marko koji se mučio, mučio u skifu, a sada je jedan o boljih u juniorima B. Stoga treba nastaviti.
1xKAM Filip Reškov
Ne znam da li su roditelji očekivali više od Filipa no za sigurno on od sebe jest. Njegov napredak je neupitan i on je baš vidljivo bolji iz treninga u trening. To što ovaj put nije ostvario niti blizu svoje rezultate koje ostvaruje iz matematike ne znači da smo zalutali u veslanje. Očekujem od Filipa da će na godine pokazati svima, pa i sebi koliko se može napredovati uz veliki rad.
1xKAM Luka Horvatović
Na kraju, kada razmislim, definitivno peto mjesto je ispod Lukinih mogućnosti. Očekivao sam borbu za medalju odnosno zaostatak za Dinom od 10 do 15 sekundi. Ovih 17,5 sekundi jest previše. Ipak Kavčić ima rezultat na ergometru kao Luka, a Luka ima vrlo dobru plovnost. Ipak što je tu je. Trebao bih biti zadovoljna što imamo dva dobra skifista. Moje razmišljanje neće moći promijeniti Lukino nezadovoljstvo nakon trke koje je bilo vidljivo iz aviona. U Splitu ima novu šansu da pokaže svoje mogućnosti
1xKAM Dino Baljkas
Sada da ga kujem u zvijezde neću, definitivno. Ono što moram reći jest izuzetno dobro taktički odveslana trka kako smo pričali u Šibeniku i Zagrebu. Dino je prvih 750 metara veslao baš za pamćenje. Finiš je slab i do finiša se potrošio. Ne bi trebalo zaboraviti da od zadnje regate nismo uspjeli napraviti kvalitetni odmak u trenažnom procesu već je Dino samo pokazao koliko može uz sadašnji način rada. Ono po čemu je ovaj rezultat izniman što je veslač Mladosti Gardijan ove godine srušio državne rekorde na 2000 m i 4000 m na ergometru.
Koliko znam do ove regate nije izgubio utrku. Očekujem da ćemo, već sada, prije kraja školske godine započeti s treningom koji će ga dovesti na mjesto koje zaslužuje. Nije nerealno očekivati da će do državnog prvenstva uspjeti spustiti rezultat na 1000 metara na 3:40.
2XKAM Josip Kuštera - Domagoj Babić
Prvo mjesto u finalu C je definitivno slab rezultat. I odlazak ove ekipe u Zagreb je nagrada i skupljanje iskustva za buduće regate. Sve ono što ne uspijevamo ostvariti na treningu ima svoje posljedice na rezultatu. Ne bitno je sada tko je bolji u skifu. Kao trener ja za sada pokušavam potaknuti njihov osjećaj za brod što baš i ne uspijevam. Očekujem od njih dvojice i nadalje izniman trud kako bi ostvarili normu za odlazak na državno prvenstvo
2xKAM Luka Horvatović - Kristijan Juras
Za Luku još jedan loš rezultat koji je ispod lanjskih rezultata. Luka bi zasigurno trebao biti nezadovoljan i to nije upitno. Kristijan pak mora biti super zadovoljan svojim rezultatom. Uz plovnost u skifu koja je daleko od norme za Državno ostvario je za njega odličan rezultat. Stoga je za mene kao trenera ovaj rezultat vrlo dobar jer Kristijan postaje sve više oslonac kadeta i vrlo bitan za bilo koju kombinaciju posada u budućnosti. Luka mora shvatiti da se od njega očekuje razumijevanje za dobrobit Kluba.
2xKAM Dino Baljkas - Rozario Matošin
Samo sedmo mjesto ovaj put s Rozariom za Dina je bilo razočaravajuće. I ovaj put treba stati na loptu i kazati da su imali najtežu grupu jer su tu veslali i Trešnjevka i kombinacija. Luka i Dino su bili jednom zajedno na treningu. Napredak koji sam uočio jest izlazak na utrku bez onih teretnih tema. Naime nije bilo moje prodike, a Dino i Rozario su shvatili da je važno doći prvi makar u malom finalu. Stoga iako je krenulo loše pobijedili su s vrlo dobrim vremenom.
4xKAM Mihovil Petković, Rozario Matošin, Kristijan Juras Domagoj Babić
Peto mjesto kao da je bilo rezervirano za nas. Veslanje ove posade daleko je od lošega. Izveslali su korektno. Nije bilo šopa nije bilo gubljenja pravca odnosno dali su što najbolje mogu u ovom trenutku. Napredak ove ekipe je vidljiv jer i bez Luke i bez Tibora ostvaruju dobru brzinu. Rad na traženju najbolje kombinacije u četvercu skul tek nas čeka, a oni su pokazali da mogu puno bolje od prikazanog u Zagrebu
TRENER
Robert Baljkas



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"