>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Prometna nesreća slovenskih reprezentativaca - utorak, 3. srpnja 2007. u 23:19

Večeras smo, iz različitih izvora dostupnih na net-u, s zaprepaštenjem pročitali vijesti da je kombi s 2 trenera (Jurše i Butinar), te 6 veslača (Fistravec, Zupanc, Jurše, Krek, Cvet i Pristov) nedaleko Flachaua (Austrija) sletio s ceste. Vozač je bio Dušan Jurše. Nesreća se desila po povratku sa II regate SK iz Amsterdama i to u ponedjeljak 25. lipnja oko 06,00 sati ujutro (po nekim izvorima oko 04,00 sati). Kombi je, navodno, nakon izlijetanja u lijevo udario u brdo, te je pri prevrtanju sasvim uništen, a izgleda da je bilo i požara. Svi putnici koji su u trenutku nesreće spavali više su, ili manje, ozlijeđeni, a najgore su prošli Andraž Krek (slomljena kost u lijevom ramenu - lopatica) i Iztok Butinar kojem su slomljene obje noge, prignječen prsni koš, a ima i drugih povreda koje u nama dostupnim vijestima nisu navedene. Njega su iz kombija izvukli tek vatrogasci! Ozlijeđeni su zbrinuti u dvije bolnice najbliže mjestu nesreće gdje će proboraviti par dana. Pristovu je odmah operiran lakat, trener Jurše je primljen na očni odjel, dok je trener Butinar ostao na odjelu intenzivne njege i njega, na žalost, čeka duži oporavak.
Ovom nesrećom značajno je prorijeđena B-reprezentacija veslačke Slovenije, jer su svi nabrojeni veslači bili članovi različitih posada. O značaju i vrijednosti trenera Juršea i Butinara ne treba niti govoriti. Iztok je naročito bio čest gost u Šibeniku (Skradin). Imamo zadovoljstvo smatrati se njegovim prijateljima, pa nam je poznata višestruka uloga koju ima u svom V.K. „Argo“, ovom nesrećom njegov će klub biti posebno pogođen sve dok se Iztok ne vrati. Nešto više o samom događaju, a za pažljivije i slika kombija "after" može se naći na: http://www.obala.net/index.php?show=news&action=new&id=16035
Dok pišemo ovu vijest u sjećanje nam dolazi način putovanja naših juniorskih reprezentativaca na S.P. u Brandenburg: ne računajući nas koji smo iz Šibenika već morali prevaliti stanovit put, krenulo se iz Zagreba u nedjelju oko 22,00 sati da bi se neprekidnom vožnjom (koja je ponegdje podsjećala na jurnjavu) stigli na odredište idućeg dana oko 14,00 sati. Na naše upozoravanje da se radi o ludosti s moguće vrlo opasnim posljedicama ostali „iskusniji“ su samo odmahnuli rukom. Povratak je uslijedio po istom receptu: polazak iz Brandenburga oko 17,00 sati, da bi u Zagrebu bili oko 05,00 sati ujutro (tu nas je čekao Gajo da sravnamo račune!), a nas u „šibenskom“ kombiju još je čekao povratak u Dalmaciju. Sve ovo spominjemo jer se nesreća sportskih kolega iz Slovenije izgleda desila zbog umora vozača kombija koji je zaspao za volanom!
Dakle što reći? Nadamo se da će se Iztok i svi ostali članovi slovenske „reprezentance“ brzo vratiti u veslačke vode. Ipak, neka nam svima ovakvi događaju budu krajnje ozbiljna pouka: s ljudskim sudbinama nije se za igrati zbog šugavih par stotina eura koliko košta jedno noćenje osmorice ljudi! Da se nadovežemo na sve ranije navedeno reći ćemo i to kako je u nedjelju uvečer naš standardni član osmerca Ivan Pezić (zajedno s našim bivšim članom Antom Kovićem) skuterom sletio s ceste i zadobio takve povrede koje mu jamče da neće biti u sastavu osmerca na Državnom! Sad se pitamo gdje su otišle sve one riječi upozorenja i članova Krkine Uprave i naših trenera da se ne luduje na cesti i uopće koliko je malo bilo potrebno da se zaboravi tragična smrt našeg dobrog Martina Vukorepe?
Aspiriniks







Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"