>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - četvrtak, 19. srpnja 2007. u 10:27

Komentar prvenstva države u veslanju-Zagreb, 2007.


Nakon nekoliko dana analiziranja rezultata ostvarenih na Državnom prvenstvu evo moga osvrta na nastup kadetskih ekipa.
1XKAM Filip Reškov
Plasman ispod 12 mjesta zasigurno nije dobar rezultat. Ipak kada razmišljam koliko smo ispod realnih mogućnosti Filipa ne bih baš kazao da smo strašno podbacili. Iako Filip vidno i stalno napreduje to još nije dostatno za neki značajniji uspjeh na regatama državne razine. Ovaj rezultat nam mora biti pokazatelj što želimo na godinu. Od Filipa očekujem finale u kadetskom skifu što bi bio dobar pokazatelj napretka.
1XKAM Dino Baljkas
Uspjeh ili neuspjeh. Unatoč čistoj pobjedi Gardijana i na dalje mislim da je Dino mogao bolje, a to bolje je bilo 4 do 5 sekundi što bi utrku dovelo u neizvjesnost. Na moju žalost neizvjesnosti nije bilo. Tijekom trke sam nakon 500 metara prestao gubiti grlo jer to očito nije išlo u smjeru kako bih želio niti kako je Dino htio. Sada kada sve skup analiziram ja kao trener tražim svoju grešku i što smo mogli učiniti da ostvarimo bolje. Uza svu gorčinu koja ostaje Dino je daleko najbolji kadet kojeg sam trenirao. Veslač s velikim potencijalom koji će nadam se svoje slabosti u daljnjem treniranju i nastupanju na regatama poboljšati.
2XKAM Domagoj Babić, Josip Kuštera
Ono što im ne mogu osporiti da su se zaista trudili. Nisu popuštali, ali to veslanje je takvo kakvo je. Kod njih je vidljivo da nedostaje treninga na vodi, nema plovnosti, te čak osnovne elemente veslačke tehnike nismo savladali. Za razliku od Dina koji ima odličnu startnu poziciju na godinu njih dvojicu čeka težak rad da u starijoj kategoriji izbore svoje mjesto u regatnim ekipama.
4XKAM Luka Horvatović, Rozario Matošin, Kristija Juras, Mihovil Petković
Treneri su ponekad nepravedni prema dijelu svojih veslačima, a prema nekima su kao prema svojim miljenicima. Iako to nisam želio Luka je bio na određeni način oštećen. Veslač koji je realno četvrti skifista u državi ostvario je za njega slabo peto mjesto. Rozario i Mihovil su pak veslači u uzletu koji su napredovali mnogo ovu godinu. Kod njih treba biti strpljiv i rezultat će doći. Kristijan, po meni, nije iskoristio šansu koja mu se otvorili odlaskom Tibora. Peto mjesto za njega je veliki uspjeh i on bi trebao toga biti svjestan. Četverac je kao i Dino veslao znatno lošije prvu nego drugu trku. Bilo je to mučenje s dosta okretanja i daleko od pravog ritma. Ono što je za pohvalu jest tehnika koju su savladali, ali nedostaje one žustrine koju pokazuje štroker. Nedostaje čvrstine koju imaju snažnije ekipe od naših veslača.
Čestitam našim osvajačima zlatnih medalja, te osvajačima medalja na pokaznom napretku u rezultatskom smislu. Ove godine smo osvojili medalje u skoro svim kategorijama. Na žalost nismo veslali osmerac što je pokvarilo ukupni dojam jer sam siguran da su imali medalju. Spominjanje ponovo uvjeta rada i gradnje obale, izlazaka na vodu ne bi vodilo nigdje, a i iz ove perspektive ne znači ništa.
Trener: Robert Baljkas

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"