>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - subota, 21. srpnja 2007. u 08:28

Osvrt trenera juniora na (ne)nastupe njegovih posada na proteklom Prvenstvu R.H.:


Ovim nastupom zatvorena je natjecateljska 2007. godina. Za pola juniorske ekipe uspješno, a za pola baš i ne. Zašto? Pa upravo zbog činjenice da smo od planiranih nastupa u četvercu „sa“ i osmercu uspjeli realizirati samo četverac, ali ne i osmerac. Naime, četverac je trebao biti sastavljen od dvojaca s kojima smo pokušali ostvariti reprezentativni status (M.Borak – L. Šare, te S Palinić – V. Krasić) u čemu su drugonavedeni skoro i uspjeli. Nakon zadnje regate za Kup Dalmacije u Kaštelima zbog sumnje na mononukleozu S. Palinić je morao na poštedu pa sam u cilju očuvanja četverca (inače Krkine tradicionalne discipline) na postojećoj natjecateljskoj razini u posadu vratio Ivana Baranovića. Istovremeno sam Vlatka natjerao da promijeni stranu, sa lijeve na desnu. To je bilo svakako riskantno, ali jedino moguće rješenje. U namjeri smo i uspjeli, jer je četverac zadržao potrebnu razinu forme, te je na Državnom sigurnim i uvjerljivim veslanjem uz potpunu kontrolu trke osvojio željeno 1. mjesto i naslov prvaka. U četvercu su nastupili: M. Borak, L Šare, V. Krasić, I. Baranović i korm. Bruno Jakelić.
Željeli smo nastupiti i u osmercu, ali se toj našoj želji uz Stipin hendikep ispriječio i hendikep posade zbog pada s motora njenog standardnog člana Ivana Pezića. Naravno, nesreća nikad ne dolazi sama pa se na samom natjecanju desila još jedna povreda, te tako osmerac nije nastupio. Inače, radi se o posadi koja je na svim regatama za Kup Dalmacije na kojima je nastupila ostvarila sigurne pobjede, a koja je i uz istaknute probleme (ne zaboravimo niti mononukleozu L. Šare tijekom same sezone!) zadržala visoku razinu forme čime bi sigurno bila u borbi za dobar plasman i na samom Prvenstvu RH. Ovim je posebno zakinut baš S. Palinić, veslač koji je u protekloj sezoni svoje trenažne obveze realizirao 100%!
Uz ostale medalje: tri zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu, osvojene u skoro svim uzrastima (osim KŽ), na kraju mislim da smo zadržali kontinuitet uspješnih nastupa na Prvenstvu RH.
Trener: Jovica Krasić

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"