>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Izvještaj iz Pekinga... - subota, 4. kolovoza 2007. u 10:53

Pozdrav!!!

Nakon desetosatnog leta iz Budimpešte napokon smo došli u Peking oko 06 ujutro(23 po našem vremenu). Dočekalo nas je ono sto smo i očekivali; sparina u kombinaciji s visokom vlažnošću zraka. Put od aerodroma do hotela trajao je 40 minuta, s tim da je gužva u prometu oko aerodroma bila nesnosna. Ceste do hotela su sve novouređene i široke, tako da je osjećaj kao na autoputu, a okoliš je novouređen s tek posađenim stabljikama egzotičnog drveća i cvijeća. Hotel u kojem smo smješteni spada u rang A kategorije i specijaliziran je za održavanje konferencija. Ime hotela je Eastern Garden i oko njega se nalazi umjetno jezero i prateći sportski objekti. Hrana je na vrhunskoj razini, i prevladava mahom europska kuhinja u kombinaciji s kineskom. Sobe su neobično velike i klimatizirane a osoblje je na najvišoj razini, ponekad i pretjerano.
Regatna staza udaljena je 3 km od centra . Tamo su nas dočekali čamci koji su sastavljeni isto popodne tako da je i trening odmah odrađen. Sama staza i razina vode dosta je visoko postavljena u odnosu na tlo, a okoliš i prateći objekti su svi u funkciji.
Nisu primijećeni neki nepovoljni utjecaji vjetra na stazu, premda jakog vjetra nije ni bilo.
Konkurencija u dublu djevojaka je izuzetno brojna (cak 28) i kvalitetna. Nedugo prije ovog izvješća upoznali smo za ručkom Njemačke cure iz dubla koje su bile prvakinje u Minhenu i Brnu. Voda za piće mora se kupovati, a valjda od danas će biti besplatna na stazi. Zbog velike vlažnosti veslači na stazi teze dišu i još uvijek se privikavaju.
Hotel je malo udaljen od svega tako da nam je za sve potreban taxi ili autobus. Upravo sutra imamo u planu odlazak u centar Pekinga tako da se javimo nakon toga. Još za kraj informacija da su kvalifikacije za dublove u srijedu( 6 grupa).
Pozdrav do novog izviješća!
Hrvoje Petrović




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"