>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Iz Pekinga - srijeda, 8. kolovoza 2007. u 22:48


Pozdrav svima, evo šaljemo vam drugi izvještaj ali ovaj put iz Pekinga gdje je smješteno još 10 veslača hrvatske reprezentacije.
Put za Peking bio je planiran u srijedu 1.8. polazeći iz Zagreba za Budimpeštu, nakon kraćeg leta sletjeli smo i čekali sljedeći avion za Peking. Dok je nekima 10 sati leta prošlo u ugodnom raspoloženju drugi su se vezali za stolice i nervozno čekali dolazak. Zdravi i čitavi, sletjeli smo oko 6.10 sati po našem vremenu oko 23 sata.
Čim smo izašli iz aviona osjetili smo kako je zrak užasno tezak i zagušljiv. Ima dosta smoga, pogotovo na stazi što dodatno otežava disanje, a suvišno je i reći da sunca nismo vidjeli otkad smo došli. Put od aerodroma do hotela trajao je 40 minuta. Gužva je velika , mogu misliti kako će biti kad bude počela Olimpijada.
Inače, hotel u kojem smo smješteni s veslačima iz još 14 zemalja, je vrhunske kvalitete,bazen, TV plazma, velike sobe i ljubazna posluga, katkad i preljubazna.Hotel se zove Eastern Garden ispred kojeg se nalazi umjetno jezero. S hranom nemamo problema, prevladava evropska kuhinja pomješana s kineskom. Voda nije za piće pa je moramo kupovati.
Za ručkom smo se upoznale s njemačkim veslačicama prvakinjama iz Minhena i Brna.
Danas smo bili u gradu ali smo za shopping imali samo 1 sat, a bili smo 3 sata u muzeju. To vam je muzej kineskog vođe Mao Ze Donga. Kupila sam (Adriana) mp4 za samo 200kn! Cjenkala se ja i dođe ženska ,prvo je tražila 500, ali je rekla, aj može tebi za 400 jer si beautiful hahaaaaaaaaa!!Sad nemam šta za pisat,samo treniramo,jedemo i spavamo..e..dosadno.
Što se veslanja tiče vidjeli smo ovdje neke dublove, ima par dobrih.. Još ne znamo stanje prijava, dubl nam ide puuuno bolje na nižem tempu,mislim na 22 (zaveslaja u minuti) -24-26,smo se skroz uhvatile. Balans je O.K., meni je tehnika dosta bolja (kraj zaveslaja,nize vesla).. u ubrzanjima se malo krivimo ali valjda će i to doć na svoje ,već je malo bolje.

Pozdrav iz Pekinga, Adriana i Kristina.

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"