>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Peking - srijeda, 15. kolovoza 2007. u 23:59

Kako ste prošle u Pekingu?
Joooj, kako mrzim to pitanje!
Još ne vjerujem da smo nakon toliko treninga i dugih zajedničkih izlazaka na vodu, mogle odveslati tako loše.
U srijedu, 08.08., trebala su početi natjecanja za sve discipline. Kako su nam proteklih dana treninzi bili dosta dobri, čamac stabilan, vjerovale smo da možemo postići nešto i da će naš dvomjesečni trud biti nagrađen.
Čim su natjecanja počela, brzo smo se probudile iz sna.
Prva trka je odveslana, a mi smo ciljem trebale proći u najgorem slučaju 3., čime bi dobile lakše posade za dalje natjecanje. Međutim, ciljem smo prošle četvrte, nakon posada Nizozemske, Švedske i Latvije. Imale smo poprilično loše vrijeme kad uzmemo u obzir da smo u toj trci dale svoj maksimum. "Dobro, kriv je vjetar!" tješile smo se...
Sutra nas je čekala druga trka i tu smo mislile ispraviti "štetu" od prijašnjeg dana, ali rezultat je bio još gori.
Trener razočaran, mi razočarane, ne ide nam u glavu kako možemo ići tako loše, a prije dva mjeseca smo u istom čamcu išle 20 s. bržim vremenom.
A dobro, događa se ...
Čekale su nas još dvije trke, i mi već s pomalo izgubljenim samopouzdanjem odlazimo na start treće trke, jedine koja nam je još mogla pružiti šansu da uđemo u A/B finale. Start dosta dobar, držimo se prvih 500 m., ali treba odveslati još 1500 m. Kako se bližimo cilju, tako se naš zaostatak za prvoplasiranima još više povećava.
Ciljem smo prošle šeste, što je značilo ne sudjelovanje u borbi finala.
Sad je bilo skoro pa svejedno kako ćemo proći u zadnjoj trci. Dobro, ne baš svejedno, ali nije ista želja za pobjedom u trci koja ti znači sve i u trci koju veslaš jer eto, netko mora biti i zadnji.
No mi smo ozbiljno shvatile i tu trku, jer znamo da ovo što smo pokazale nismo prave mi, nemoguće je da dvije cure koje su skinule normu za svjetsko prvenstvo, trenirale bez i jednog izostanka, budu zadnje, i zbog toga, zbog našeg trenera koji je toliko ulagao u nas, zbog nas samih, željele smo opet vratiti to vrijeme!
Trka je počela i trajala borbeno do zadnjih 500m. Toliko smo se trudile prvih 1500 metara i jednostavno se nismo mogle prisiliti dignuti tempo kad su nas ostale posade počele stizati.
I tako je naš rezultat u ovoj utrci ostao na šestom mjestu.
Možda bi ovakvo vrijeme u nekim drugim okolnostima bilo OK, ali za nas je ovo razočaranje.
I tako...što još reći, osim da je ovo još jedno iskustvo u nizu. Nismo se proslavile, ali ne treba sad otići podvinuta repa i žaliti za onim što je moglo biti, a nije, već krenuti iz početka, samo odlučnije i puno ozbiljnije.
Sad imamo nekoliko tjedana pauze da se odmorimo od ovog fizičkog ( i psihičkog )
napora, a onda se vraćamo treninzima za novo svjetsko u sljedećoj sezoni...
Ipak, ovog puta bit ćemo pametnije....
Story by: Adriana & Kristina






Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"