>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - četvrtak, 15. studenog 2007. u 11:14

Izvješće o pripremama veslačica za novu sezonu


U ovom trenutku u Klubu trenira 13 veslačica. Marijana Bukić 1977. g. , Lucija Superina 1991.g. i Matea Slavica 1992.g. su veslačice koje imaju rezultat na domaćoj vodi i one u ovom trenutku dobro i kvalitetno treniraju te očekujem dobre rezultate od Lucije i Mateje pojedinačno i u paru, a od Marijane da ispuni plan i program te da je zdravlje posluži pa ćemo vidjeti.
Žao mi je što ove veslačice nemaju brojniju konkurenciju u Klubu čemu je razlog taj da je teško pridobiti i motivirati djevojke za ovaj sport. Na žalost osim što je teško da djevojke dođu desi se ponekad da neke iz raznoraznih razloga i odustanu. Tako da ove godine sa nama više nisu
Veronika Burazer, Matea Baranović i Adriana Trzin (koja je lani bila naša najbolja veslačica).
No, kako je odustajanje i teško nalaženje cura sastavni dio svakog sporta kazat ću riječ dvije o curama koje tu jesu i koje redovito treniraju.
Osim gore navedenih Marijane, Lucije i Mateje u Klubu su Anita Pauk 1991.g. i Maja Brković 1991.g., ali je još rano govoriti o njihovim mogućnostima.
U školi veslanja imamo i 8 djevojaka od 1993.-1996. godišta koje treniraju tri do četiri puta tjedno.
Sigurno je da nisam zadovoljan njihovom brojnošću jer one za koju godinu trebaju biti oslonac ženskog klupskog veslanja. Trebao bi biti agresivniji u odabiru kvalitete pojedinki po osnovnim i srednjim školama jer veća grupa stvara bolju atmosferu i veslačice su bolje motivirane za rad.
Gledajući kroz zadnjih pet godina broj veslačica se zadržao negdje na 10-15, ali kvalitet je znatno opao. Dok sam kroz protekle godine mogao računati na 5-6 djevojaka koje bi se kroz tekuću sezonu mogle boriti za najviši plasman na domaćoj vodi, danas je taj broj smanjen na 2-3.
Trener: Nikica Blažević

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"