>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 5. prosinca 2007. u 17:23

Škola veslanja


Konačno da i ja napišem par riječi.
Veslačka sezona 2007./2008 započeta je u nastojanju da Školu veslanja pohađa što veći broj djece. U tomu smo samo djelomično uspjeli. Iskreno govoreći bilo bi bolje kazati da nismo zadovoljni. U grupi s kojom radim ima oko 25-oro djece i momaka. Od toga broja određeni broj djece pokazao je već nakon mjesec dana rada velike mogućnosti, te su isti postupno prebačeni u napredniju grupu. Konkretno radi se o Adrianu Purušić, Toniju Kataliniću, Lovri Perkoviću, Filipu Grozdaniću, Jakovu Bumbaku, te Anti Rupiću. Ovaj potonji ne trenira poradi upale pluća.
Drugi polaznici Škole veslanje s prosječnim napretkom uče osnovne veslačke pokrete i s njima bi trebalo biti strpljiv. Neki od njih pokazuju slab napredak, ali imajući u vidu činjenicu da ne napreduju svi jednakom brzinom i njima će se sve do mjeseca ožujka ostaviti mogućnost da pokažu koliko mogu.
Kadeti A i B čine jednu grupu oslonjenu na nekoliko veslača. Tako smo ostali samo na dva veslača 1994. godište što je poražavajuće. Nije da su radovi na obali glavni razlog lošeg upisa prošle godine, ali zasigurno su vrlo bitan razlog.
Filip i Ivan su od lani napredovali značajno, te bi Filip trebao još napredovati. Realno bi trebao biti finalist na državnom prvenstvu u skifu (ako ga bude veslao).
Osim Filipa i Ivana još su tu Roko i Bruno koji obećavaju kao kadeti B. To bi bilo to.
Ivan Kuvač je prestao biti ozbiljan veslač.
Vidljivo je da ćemo ovu godinu vrlo teško biti ozbiljniji takmac bilo komu u natjecanju kadeta, posebno na dalmatinskim regatama.
Ali unatoč kazanom športski izazovi su tu.
Ja kao trener nastojim da ostvarimo one ciljeve koje smatram da je moguće ostvariti. Istina športski ciljevi nisu više prva mjesta već borba za medalja i finale u kategoriji kadeta.
U grupi Škole veslanja radi još petorica izuzetno upornih Juniora B. Tu su Luka, Branimir, Marko, Josip i Ante koji su jako posvećeni radu, te me jako veseli njihov napredak. S njima posebno treba biti strpljiv jer baš oni, poradi radova na obali, nisu imali dovoljno šanse da napreduje iako su već lani bili perspektivni kao kadeti.
Mogu kazati da sam općenito zadovoljan s motivacijom veslača koje treniram, te s njihovim napretkom. Nastojim da iskoristim svaku mogućnost izlaska na vodu uz nadzor iz glisera kako bi potaknuti sve potencijale naših mladih veslača.
Rezultat testiranja ću dostaviti naknadno kada dovršim testiranja na 4000 metara i 6000 metara za sve veslača.
Na kraju, mene osobno kao oca i trenera dosta brine Dino. Zbog bolova u leđima nije u natjecateljskom treningu već u fazi rješavanja zdravstvenih tegoba. Vjerujem da ćemo uz pomoć dr. Kuvalja, našeg fizioterapeuta Hrvoja, te i drugih stručnih osoba uspjeti Dina vratiti na veslačke staze.
Trener: Robert Baljkas

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"