>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Reprezentacija u Šibeniku - nedjelja, 17. veljače 2008. u 12:32

Na pripremama će sudjelovati 26 kandidata za nastup na igrama Olimpijade 2008., među kojima i veslači koji su za Hrvatsku već godinu dana unaprijed izborili pravo nastupa dvije posade na spomenutim OI: Nikša i Siniša Skelin, te Ante Kušurin i Mario Vekić. Usput, onima koji to ne znaju treba reći da spomenuti momci jesu izborili nastup - ali za Hrvatsku, a ne za sebe! Teoretski to znači da bi u Peking mogli otići dvojac i dubl u promijenjenim sastavima, a da neki (ili čak svi) veslači koji su izborili plasman ostanu kući, ili odu u glavni grad Kine u sastavu nekog drugog čamca pod uvjetom se i za to izbore u kvalifikacijama FISA-e (tek će one posade koje ove godine na dodatnim kvalifikacijama ostvare plasman otići u Kinu baš u tom sastavu). Naravno, koliko je realno da se nađe brži dubl od posade Kušurin - Vekić ostaje da se vidi, a za Skeline (na žalost) baš i ne vidimo šanse za pronalaženje bolje posade, bar ne u ovoj godini.
.... ali da se vratimo na pripreme: ovisno o programu i vremenskim uvjetima odvijat će se kao i obično u akvatoriju šibenskog zaljeva i ušća rijeke Krke, te u Domu V.K. "Krka". Rad veslača nadzirat će 7 trenera pod vodstvom izbornika prof. Igora Čulin. Veslači će biti smješteni u svojoj staroj bazi u hotelu "Kristina" u Vodicama. Naravno da ne bi ispalo da smo je zaboravili, o trošku HVS-a na pripreme će stići i najbolja veslačica i svakako prva dama u povijesti hrvatskog veslanja - Mirna Rajle Brođanac.
Tijekom priprema kandidati za reprezentaciju veslat će u "malim" čamcima, a onda će izbornik zajedno s trenerima sastaviti četverce (skul i bez). Svakako očekujemo vrlo zanimljive utrke ponajprije u dvojcima (koliko će drugi dvojac ostati iza Skelina?), a potom i u skifovima (tko će biti drugi iza Vekića?). U drugom tjednu rada iz hangara u Zatonu na trening bi trebali odlaziti i mlađi aspiranti za sastave B i junirske reprezentacije.
Od ovih priprema veslački navijači mogu očekivati dodatno suženje broja kandidata za seniorsku reprezentaciju. Naime, krajem 2007. svoje je ambicije za veslanjem u "A" dresu s državnim grbom istaklo preko 50 veslačica i veslača. Sada, nakon prvih provjera, taj je broj sužen na 27. Sigurno je da će se i taj broj još dodatno smanjiti, a očekujemo i da će u popis izbornika ući i neka imena i prezimena koja sada nisu na popisu. Prošlotjedni rezultati postignuti na ergometru daju nam za pravo ovako razmišljati, makar ergometar nije (pravo) veslanje kao što je to nedavno rekao gosp. Kleshnev.
Inače, pripreme su trebale početi još jučer, u subotu 16. veljače, ali bura i hladnoća ove godine zaista dugo traju. Ilustracije radi noćas je u Šibeniku zabilježena rijetko niska temperatura od -5,O celzija. Za kontinent to možda i nije nešto, ali kad se minus udruži sa burom koja ovdje "dere" skoro čitave zime, onda to nisu najzgodniji uvjeti za veslanje, osim ako se ne radi o poslovično upornim Nijemcima.



Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"