>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 12. ožujka 2008. u 09:07

KOMENTAR PRVE REGATE KUPA DALMACIJE - SPLIT 08. 03. 2008. GODINE


Nakon tri treća mjesta, te još nekih plasmana koji nisu za posebno isticanje vjerojatno bih trebao biti iznimno nezadovoljan, ali nisam. Mogu iskreno kazati da sam prethodnih godina odlazio s regata i nezadovoljniji, a rezultati su bili bolji. Naravno, riječ je o mogućnostima naših veslača i onomu što oni na regati od svojih mogućnosti pokazuju. Činjenica jest da mi u Krki trenutno radimo s kadetima koji posjeduju kvalitetu koju su pokazali. Kvaliteta koja nas za sada ne zadovoljava, a koju mi moramo poboljšati prvenstveno prilivom novih kvalitetnim veslača i kvalitetnijim radom.

1XKAM Filip Reškov
Naš jedini kadet A odveslao je utrku u okviru svojih trenutnih mogućnosti. Bilo je tempa i ritma, ali nedostaje osjećaja za brod. Borbenosti ne nedostaje. Put kojim Filip ide je dobar. Cilj smo postavili i treba ustrajati. Promjena načina treninga u iduća četiri mjeseca značajno će olakšati poboljšanje tehnike i ostvarivanje ciljanog rezultata od 3'53“ potrebnog za finale na državnom prvenstvu u samcu.

1XKBM Roko Baljkas
Očekivao sam od Roka prvo mjesto više onako emocionalno kao roditelj nego realno kao trener. Gledajući njegovu utrku uza svu iskazanu borbenost nedostaje tu snage posebno u zadnjim metrima utrke. To i jest razlog gubitka drugog mjesta u zadnjih pedesetak metara utrke.Veseli me pristup utrci i borbenost (koju priželjkujem od svih naših veslača). Cilj je da Roko nastupi na državnom prvenstvu i treba naći načina da to i ostvarimo.

1XKBM Bruno Jakelić
Kada je završavala utrka pitao sam se da li ću započeti odmah s kritikama ili ću malo sačekati. Nastojao sam biti miran i njegovu ljutnju na sebe samog ne poticati. Bruno nije napredovao u skladu sa svojim velikim mogućnostima. Veslao je sporo i u strahu od prevrtanja, vjerojatno. Izgledalo je kao da je u treningu s dugo 22, pa je zalutao u utrku. Unatoč tomu što je često bio bolestan, redovitost kada je bio zdrav isto je bila ispod prosječna. Nadam se da će Bruno shvatiti da treba više raditi.

2 XKBM Adrian Purušić - Toni Katalinić
Treće mjesto je za njih dva veliki uspjeh. Gledajući utrku to i nije uspjeh. Zašto je uspjeh pa i nije? Zato jer kada njih dvojica uhvate skladno, zajedno zaveslaj odmah drugu ekipu prestignu pola dužine čamca. Potrebno je raditi na poboljšanju tehnike i uveslavanju. Mogućnosti napretka su velike i vjerujem da ćemo to znati iskoristiti. Inače vrlo sam zadovoljan njihovom medaljom.

2XKBM Jakov Bumbak - Filip Grozdanić
Peto mjesto za njih dva je očekivani, ali ne i zadovoljavajući rezultat. Za razliku od Adriana i Tonija ovdje nedostaje siline i mogućnosti pojačavanja zaveslaja u finišu. Veslaju lijepo i tehnički ispravno, no brzina broda je slaba. Kako je cilj bio proći ciljnu ravninu uspjeli su i u tomu, ali samo na račun brzine koju su imali od prije, jer su stali ranije.

2XJBM Luka Grubišić - Branimir Plenča
Nakon što netko zaostane u utrci preko minute zaista je teško naći neku riječ opravdanja. I ja sam nakon utrke pokušao naći pravu riječ, ali nisam uspijevao. Vjerojatno i taj odlazak na vodu, i jedan pomalo strah kako će sve završiti nije djelovao poticajno na veslanje. Njihov trening idući dan i boravak na vodi od 100 minuta pokazuje da im ne nedostaje motiviranosti da budu bolji. Trening su odradili s veslanjem kakvo je prihvatljivo, na tragu onoga što sam objašnjavao prije treninga. Vjerujem da ćemo od iduće regate sve slabosti značajno umanjiti i poboljšati ono što je dobro u zaveslaju. Već na idućoj regati očekujem kvalitetni pomak bilo da nastupe u dvojcu ili četvercu.

TRENER
Robert Baljkas




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"