>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Promjene u Krki - srijeda, 2. travnja 2008. u 00:32

Jučer su u našem Klubu ozvaničene dvije kadrovske promjene. Najprije ćemo istaći da je čelo stručnog stožera zauzeo novi glavni trener. Svima poznati prof. Jovica Krasić povukao se s najodgovornijeg mjesta struke radi početka rada u prosvjeti s punim radnim vremenom, a njegovo je mjesto zauzeo Milan Radečić - Mime, dugogodišnji Krkin veslač i reprezentativac, a od 1999. godine trener JMB u Klubu. Vjerujemo da će dugo vagana odluka Uprave Kluba biti pun pogodak kako za Klub tako i za samog novog glavnog trenera. Naime, na sastancima Uprave i uobičajenim svakodnevnim razgovorima, bilo je ideja oko angažmana nekog od poznatih hrvatskih trenera, ili pak stranca, ali je ipak prevladalo mišljenje da se pokuša iskoristiti krkaško srce koje nesumnjivo kuca u Miminim grudima! Druga kadrovska novost odnosi se na angažman prof. Jakše Bego, još jednog od brojnih krkaša koji su poslije uspješnog juniorskog staža otišli iz Šibenika radi nemogućnosti studiranja u rodnom gradu. Na sreću Jakša se nakon diplomiranja vratio u Šibenik i u Krku da bi Klubu pomogao u traženju novih veslačkih talenata.
Veslačka sezona se zahuktava, kadrovske promjene su izvedene tijekom same sezone što samo po sebi svjedoči o želji ljudi iz Uprave da se ne čeka s izborom novog profesionalca. Uza sve poštovanje prema entuzijazmu, jednostavno se nije smjelo dozvoliti da treneri u Klubu budu sve sami honorarci, ili kao što je to rekao dopredsjednik Uprave Šime Gojanović-Rakić: „Klub bez profesionalca? Nema šanse!!! To je nula bodova!!!“
Nadamo se, ili bolje reći, vjerujemo da će Mime, a Jakša posebno, poraditi na dovođenju novih veslačica i veslača. Medijski pritisak u korist lopte i novca koji je prati natjerao nas je u tom smislu na značajniji medijski napor: već se na dva velika display-a u Šibeniku vrte reklame Kluba, nastojanje da živi i ova stranica dio je marketinga, relativno skoro zasvijetlit će i ideogram veslanja uz velika slova koja čina ime našeg Kluba na fasadi veslačkog Doma, nova ograda oko velikog dvorišta Kluba imat će svima prepoznatljiv znak veslanja (jednako kao i od lani postavljena vrata na ulazu u Klub), nedavni boravak reprezentacije u Zatonu iskorišten je maksimalno – doslovno nije bilo dana da o veslanju nije bilo riječi/slike u medijima, za veslače je organiziran i prijem od strane čelništva Grada…
Ideja imamo zaista puno, a sve bi bilo puno lakše da nas napokon „poljubi rezultat“. Naravno mislimo na onaj međunarodni, jer kao što je poznato domaći rezultati su za internu upotrebu, a ono što se postigne vani je jedini pravi pokazatelj vrijednosti.
Dakle, kadrovska osvježenja, nova razmišljanja, nova-stara lica na novim mjestima, a sve u želji da Krka živi i dalje. Što će nam donijeti budućnost ostaje da se vidi. Za novog glavnog trenera neće biti, u politici uobičajena, tri mjeseca čekanja da se nešto desi. Naravno u nastojanju da se dokaže pomoći će mu sigurno oni koji su ga izabrali, a vjerujemo i kolege treneri. Na nama navijačima je da se nadamo, a na navedenima je da rade. Prema onom što smo vidjeli na prethodne dvije regate za Kup Dalmacije trebat će raditi u svim segmentima i to puno i beskompromisno!




Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"