>   


Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

 




Komentar - srijeda, 9. travnja 2008. u 22:31

Komentar nastupa JMA na 2 regati za Kup Dalmacije – Šibenik


4-JMA - Marko Brkić, Andrija Grubišić, Toni Klanac, Branko Ban
Neposredno nakon 1. Regate za Kup Dalmacije u Splitu gdje su Marko i Andrija veslali u dvojcu, Toni u samcu, a Branko u dvojcu na pariće, dakle u malim čamcima, glavni trener Radečić i ja smo odlučili da kao domaćini u Šibeniku nastupimo u četvercu.
Kroz pripreme za regatu najviše rada utrošeno je na uveslavanje posade budući se radi o veslačima sličnih energetskih, ali ne i tehničkih sposobnosti. Postignuti nivo pripremljenosti za ovaj nastup nije bio posebno dobar, ali nije bio ni takav kakvim ga je posada prikazala. Vrlo loše, bez agresivnosti i motiva započeli su utrku, ušli u zaveslaj razvlačenja bez imalo ritma i želje za promjenom istog, ušli u probleme s pravcem… Takvim veslanjem sigurno nisu mogli ostvariti bolji plasman od zadnjeg mjesta. Koliko je to ružan osjećaj, posebno njima, a i svima koji ih prate u radu, kao ljubiteljima Kluba sigurno su osjetili kroz ovaj nastup, pa je za očekivati da takvo veslanje neće ponoviti.
1XJMA – Vlatko Krasić
Vlatko je nakon 1. Regate za Kup Dalmacije nastavio trenirati i pripremati se ne samo za ovu regatu već i za nastup na Croatia Open Regati.
Trku je započeo dobrim startom i prijelazom u regatni ritam kojim je veslao prvu polovinu staze i vodio u trci. U drugom dijelu staze zaveslaj mu nije bio potrebno dug i energičan, a veslač Mornara Ivan Radanović je upravo vršio pritisak. U nastojanju da mu se odupre, uz jak kontra vjetar, dodatno se trošio, a kad je osjetio da neće izdržati prepustio je vodeću poziciju i zauzeo sigurno drugo mjesto.

Croatia Open 2008.

Vlatko Krasić
Budući se radi o kriterijskoj regati, dakle regati na kojoj se vrijednost treba pokazati u samcima i dvojcima, Vlatkova obaveza je bila nastup na ovoj regati. Obaveza prije svega zato jer se radi o veslaču koji je prošlu godinu kriterijske nastupe imao u 2- (uz Stipu Palinića koji je prešao u seniore) i skoro ušao u reprezentaciju za nastup na SP u Pekingu. Radi se o primarno rimen veslaču.
Kroz pripremni dio ove natjecateljske sezone formirao se u solidnog skifistu, ali kroz provjereno do sada, uključujući i ovaj nastup, nije skifist koji bi spadao u vrh našeg veslanja.
Kao i u Šibeniku, puno bolje je veslao prvi dio staze, padanjem prema završnici nije ostvario konkurentni rezultat za daljnje nastupanje u skifu.
Kako je gotovo identičan „problem“ imao trener Boban iz HVK„Gusar“ sa skifistom Zvonimirom Batinićem, već prije u načelu dogovoreno kombiniranje Vlatka i Zvone bilo je jedino logično rješenje. Zadovoljstvo veslača nakon obavljenog treninga, usmjerenog na sutrašnji nastup u dvojcu, upotpunili smo mi treneri svojim komentarima. Neposredno pritom na zahtjev direktora reprezentacije gosp. Igor Čulina pristali smo ući u 4-- sa veslačima HVK“Mladost“ Matijom Sudićem i Marjanom Filipovićem. Još jedno uveslavanje za sutrašnji nastup, ali sada u proširenom sastavu, bilo je vrlo uspješno. Četverac je već kroz prednatjecanje pokazao da se radi o posadi koja može dobro veslati, kontrolirati zaveslaj i puštati brod. U trci prednatjecanja pametnim veslanjem, nižim tempom i do 4 zaveslaja održavali su se na trećoj poziciji.
U finalnoj trci su od početka izašli na prvo mjesto, kroz sredinu dopustili približavanje, ali ne i prolaz, a u završnici svakim zaveslajem ostvarivali pobjedu koja je na kraju bila uvjerljiva i za mnoge iznenađenje, ali koja svakako potvrđuje da su Zvone i Vlatko dobar rimen par na koji treba računati. Još jednom, ovaj nastup zaslužuje čestitku.
Trener: Jovica Krasić

Powered by Web Wiz Site News version 3.06
Copyright ©2001-2002 Web Wiz Guide






     
   
©2004 Veslački klub"Krka"